Sağlık

Kalbinde aritmisi olan çocuklar ablasyon yöntemiyle şifa buluyor

kalp ritim bozukluğu yaşayan çocuklar artık neden kendi şehirlerinde tedavi görebilirler?

Kalbinde aritmisi olan çocuklar ablasyon yöntemiyle şifa buluyor
28-10-2023 12:36

Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi'nde Çocuklarda Kalp Ritim Bozukluğu Tedavisi Devrimi

Yeni Yakma (Ablasyon) Tedavisi Uygulaması

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Çocuk Kardiyoloji bölümü, kalp ritim bozukluğu bulunan çocuk hastalara bölgede nadiren gerçekleştirilen ablasyon tedavisiyle umut oluyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Erkan Baysal, ritim bozuklukları tespit edilen 0-16 yaş aralığındaki çocuk hastaların bu yöntemle başarılı bir şekilde tedavi edildiğini belirtti.

"Daha önce teknik imkanlar olmadığı için hastalarımızı genellikle il dışına gönderiyorduk. Ancak son bir yıl içerisindeki hazırlıklarımızın ardından son 3 ayda kendi hastanemizde pediatrik elektrofizyoloji günü uygulamasını başlattık."

Çocuklarda Aritmi Tedavisinde Yeni Dönem

Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Akdeniz, Diyarbakır'da son 7 yıl boyunca kalp aritmisi olan çocukların il dışına yönlendirildiğini ancak Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni bölümünün açılmasıyla bu sorunun ortadan kalktığını vurguladı.

"Özellikle Prof. Dr. Erkan Baysal'ın destekleriyle son iki aydır hastanemizde çocuk hastalar için aritmi tedavisini rutin olarak gerçekleştiriyoruz. Artık hastalarımızın diğer illere yönlendirilmesine gerek kalmayacak."

Yapılan bu yeniliklerle, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çocuk hastalar için kalp ritim bozukluğu tedavisinde bölgesel bir merkez haline geleceğinin sinyallerini veriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER