Politika

Kalkınma Yolu Projesi: Güneydoğu Anadolu'nun Yeni İpek Yolu

Yeni inşa edilen Kalkınma Yolu Projesi, Güneydoğu Anadolu'nun cazibe merkezi olma yolunda nasıl bir rol oynayacak? Bu proje, bölgesel kalkınma ve ticaret için bir dönüm noktası mı olacak?

Kalkınma Yolu Projesi: Güneydoğu Anadolu'nun Yeni İpek Yolu
15-05-2024 09:39
GAZİANTEP

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, bölgesel ekonomiyi canlandırmak amacıyla başlatılan Kalkınma Yolu Projesi, "yeni İpek Yolu" olarak nitelendiriliyor. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve yönetim kurulu üyelerinin gerçekleştirdiği Mardin, Şırnak ve Irak ziyaretleri kapsamında, Cizre ve Silopi'nin ekonomik ve sosyal potansiyelleri üzerine dikkat çekici açıklamalarda bulunuldu.

Güneydoğu'nun İhracat Kapısı Açılıyor

Birlik Başkanı Celal Kadooğlu, projenin, Türkiye'yi Basra Körfezi'ne bağlayacak stratejik bir konuma taşıyacağını ve bu yolun tamamlanmasıyla Ortadoğu için de önemli bir "can suyu" olacağını vurguladı. Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, bölgedeki lojistik altyapının güçlü olduğunu ve Cizre'nin önümüzdeki 10 yıl içinde cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.

"İlçemiz lojistik altyapısı anlamında çok güçlü. Her türlü yatırıma açık, ihtiyaç var. Önümüzdeki 10 yılda burası cazibe merkezi olacak. Stratejik bir noktadayız. Çok önemli bir ilçeyiz. 10 yıl sonra en az 500 bin nüfus ön görüyoruz." - Cizre Kaymakamı Nazlı Demir

Yatırım ve İstihdam Fırsatları

Kaymakam Nazlı Demir ve Silopi Kaymakamı Cihat Koç, bölgedeki istihdamı artıracak yatırımlara ağırlık verilmesi gerektiğini dile getirdiler. Koç, Silopi'nin yakın gelecekte bölgenin yıldızı olacağını ve amacın ilçede istihdamı artıracak yatırımlarla insanlara yeni kapılar açmak olduğunu belirtti.

Ekonomik Potansiyelin Artışı ve Sosyal Kalkınma

Cizre ve Silopi'de yapılan ziyaretlerde, bölgenin ekonomik ve sosyal potansiyelinin altı çizildi. Kadooğlu, Cizre'nin gelişimine ve kalkınmasına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca, geçmişte Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan sorunların çözümüyle bölge ekonomisinin daha da güçleneceği öngörülüyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER