Sağlık

Kalp Hastası İçin Ambulans Helikopter Seferberliği

yaşanan dramatik anlar: 60 yaşındaki kalp hastası adam için zamanla yarışan kurtarma operasyonu nasıl gerçekleşti?

Kalp Hastası İçin Ambulans Helikopter Seferberliği
02-12-2023 09:15

Kritik Durumda Olan Kalp Hastası İçin Hızlı Müdahale

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki İdris Oflaz, kalp rahatsızlığı nedeniyle aniden rahatsızlandı. Durumunun ciddiyeti hızla anlaşılan Oflaz, ilk olarak Silopi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak, hastanede yapılan ilk müdahale sonrasında Oflaz'ın hayati tehlikesi olduğu belirlendi. Bu kritik durumda, daha donanımlı bir hastaneye sevk edilmesi kararı alındı. Peki, bu tehlikeli ve hassas durumda yetkililer ne tür önlemler aldı?

Ambulans Helikopter ile Zamanla Yarış

Hastanın hayati tehlikesi göz önünde bulundurularak, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na ambulans helikopter çağrıldı. İdris Oflaz, havaalanına ambulans ile getirildikten sonra, burada hazır bekleyen ambulans helikoptere hızla taşındı. Bu süreç, acil sağlık hizmetlerinin nasıl hayat kurtardığını ve zamanın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Hastanın Diyarbakır'daki Gazi Yaşargil Hastanesine sevki sırasında yaşananlar ve alınan tedbirler nelerdi?

Yoğun Bakım İçin Sevk Edilişi

Oflaz, Şırnak'tan Diyarbakır'daki Gazi Yaşargil Hastanesine sevk edildi. Bu hastanenin, özellikle kalp rahatsızlıkları için gerekli tıbbi donanıma ve uzman kadroya sahip olduğu biliniyor. Bu tür durumlarda, hastanın sağlık durumu ve tedavi süreci için neler yapılıyor ve bu tür acil durumlarda sağlık ekiplerinin rolleri ne kadar önemli?

"Her saniye önemli; acil durumlarda hızlı ve etkin müdahale hayat kurtarır." - Acil Sağlık Hizmetleri Uzmanı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER