Gündem

Kapadokya'dan Gazze için Gökyüzünde Barış Çağrısı

Sıcak Hava Balonlarıyla Yapılan Etkileyici Çağrı: "Gazze'de Acil Ateşkes"

Kapadokya'dan Gazze için Gökyüzünde Barış Çağrısı
24-02-2024 08:55
NEVÅžEHÄ°R

Kapadokya'nın büyüleyici semaları, bu kez sadece turistleri değil, dünya barışına dair umutlu bir mesajı taşıdı. Nevşehir Filistin'e Destek Platformu'nun organizasyonuyla, sıcak hava balonları "Gazze'de acil ateşkes" çağrısında bulundu. Peki, bu etkileyici eylem nasıl gerçekleşti ve hedeflediği barış mesajı nasıl yayıldı?

Gökyüzünde Asılı Barış Mesajları

Kapadokya'da turistlere hizmet veren sıcak hava balonlarının sepetlerine, Türkçe ve İngilizce olarak "Gazze'de acil ateşkes" ve "Refah Kapısı açılsın" yazılı afişler asıldı. Göreme beldesinin Meskendir Vadisi'nden havalandırılan balonlar, turistlerin de katılımıyla semalarda süzülerek, dünyaya Gazze'deki duruma dikkat çekti.

Nevşehir'den Dünyaya Barış Çağrısı

Nevşehir Filistin'e Destek Platformu'nun il koordinatörü Mustafa Gençtürk, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivil halka yönelik saldırılarına ve dünya kamuoyunun sessizliğine dikkat çekti. Gençtürk, Gazze'de yaşanan insanlık dramını ve gıda krizini vurgulayarak, bir an önce ateşkes sağlanması ve Refah Sınır Kapısı'nın açılması çağrısında bulundu.

Barış İçin Yükselen Balonlar

Yaklaşık bir saat boyunca Kapadokya'nın vadileri üzerinde süzülen sıcak hava balonları, taşıdıkları pankartlarla dünyanın dört bir yanına barış mesajı gönderdi. Bu etkinlik, hem yerel hem de uluslararası basında yer alarak, Gazze'deki duruma dair farkındalığı artırmayı amaçladı.

Kapadokya'nın eşsiz güzelliklerinin üzerinde gerçekleştirilen bu barış çağrısı, sadece bir turistik aktivite olmanın ötesinde, dünya barışına katkıda bulunma amacı taşıyor. Bu eylem, aynı zamanda bölgesel sorunlara karşı küresel bir farkındalık ve duyarlılık oluşturma çabasını simgeliyor. AA

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER