Gündem

Karacabey'de Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunları Yerinde Dinlendi

Kaymakam Hakan Kafkas ve Belediye Başkanı Fatih Karabatı'dan "Devlet Her Zaman Yanınızda" Mesajı

Karacabey'de Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunları Yerinde Dinlendi
26-05-2024 15:15
ŞANLIURFA

Mevsimlik İşçilerin Çadırlarını Ziyaret

Karacabey Kaymakamı Hakan Kafkas ve Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Bakırköy'deki mevsimlik tarım işçilerinin çadırlarını ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını yerinde dinleyen ve çözüm için gerekenleri tespit eden heyet, "Devlet burada, her zaman yanınızdayız." mesajı verdi.

Heyet ve Ziyaretin Amacı

Kaymakam Hakan Kafkas ve Belediye Başkanı Fatih Karabatı'ya; İlçe Emniyet Müdürü Ümit Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Yağmur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Ongun, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vekili İrfan Hızlıbaş, İlçe Müftüsü Abdullah Karaca, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Çiğdem ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Emre Kurtuluş eşlik etti. Bakırköy Mahalle Muhtarı Cengiz Kula’nın da hazır bulunduğu ziyarette, yetkililer mevsimlik tarım işçilerinin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla sorunları yerinde dinledi ve çözüm önerilerini değerlendirdi.

Kaymakam Kafkas: "Devlet Her Zaman Yanınızda"

“İlçemize hoş geldiniz. Devlet her zaman yanınızda” diyen Kaymakam Hakan Kafkas, yerel yönetimle birlikte mevsimlik tarım işçilerinin yaşamlarını kolaylaştıracak her türlü adımı atacaklarını belirtti. Kaymakam Kafkas ve Belediye Başkanı Karabatı, çadırlarda kalan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtarak onlarla da sohbet etti.

210 Mevsimlik Tarım İşçisi

Bakırköy'deki çadırlarda bu yıl yabancı uyruklu, Şanlıurfa ve Şırnak’tan gelen çocuklarla birlikte toplam 210 mevsimlik tarım işçisi yaşıyor. Genel olarak büyük şikayetleri olmadığını belirten işçiler, sadece eskiyen çadırların yenilenmesi talebinde bulundular. Elektrik, su, wc ve banyo gibi temel ihtiyaçlarının karşılandığı, düzenli sağlık taramalarının yapıldığı ifade edildi.

İşçilerden Memnuniyet

Karacabey’de çalışmaktan mutlu olduklarını dile getiren işçiler, ilgilerinden dolayı Kaymakam Hakan Kafkas, Belediye Başkanı Fatih Karabatı ve diğer yetkililere teşekkür etti. Mevsimlik tarım işçileri, Eylül ayında sezon sona erdiğinde memleketlerine geri dönmeyi planlıyor.

Sezon Sonu ve Gelecek Planları

Yıllardır Karacabey Ovası'na gelerek tarlalarda yevmiye karşılığı çalışan tarım işçileri, Eylül ayında sezonun sona ermesiyle birlikte memleketlerine geri dönüyorlar. Bu süreçte yaşadıkları sorunların çözülmesi ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi için devletin yanlarında olmasından memnuniyet duyduklarını belirttiler.

 - Kaymakam Hakan Kafkas "Devlet burada, her zaman yanınızdayız." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER