Yaşam

Kavurucu Sıcakların Etkisi: Cadde ve Sokaklar Boş Kaldı

O Kentimizde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sokaklar ve parklar neden boş kaldı?

Kavurucu Sıcakların Etkisi: Cadde ve Sokaklar Boş Kaldı
27-07-2024 20:30
SİİRT

Siirt'te son günlerde etkisini gösteren bunaltıcı sıcaklar, şehrin en kalabalık cadde, sokak ve parklarını boşalttı. Vatandaşlar, uzmanların uyarılarını dikkate alarak, özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamayı tercih ediyor.

Sıcaklar Vatandaşları Evde Tutuyor

Siirt genelinde kavurucu sıcaklıklar etkili olmaya devam ediyor. Uzmanlar, vatandaşlara güneş ışınlarının dik geldiği saatler olan 11.00 ile 16.00 arasında sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor. Bu uyarılar, cadde ve sokakların boş kalmasına neden oluyor.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı da Boş

Kentin en işlek yeri olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı bile bu sıcaklardan nasibini aldı. Genellikle kalabalık olan bu meydan, kavurucu sıcakların etkisiyle sessizliğe büründü. İnsanlar, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyor.

Esnaflar da Sıcaklardan Etkilendi

Şehrin sıcak hava dalgasından etkilenen bir diğer kesimi de esnaflar. Birçok dükkan sahibi, sıcak hava nedeniyle iş yerlerini açmıyor. Bu durum, şehirdeki ticari faaliyetlerin de durgunlaşmasına yol açıyor.

Vatandaşların Sıcakla Mücadelesi

İşi olmadıkça dışarı çıkmadığını belirten Veysi Evin, sıcaklardan ne kadar etkilendiklerini şöyle ifade ediyor: Memleket çok sıcak. 45-46 dereceyi buluyor. Zorunlu olmadıkça biz de dışarıya çıkmıyoruz. Memlekette çok az sayıda insan var. Esnafın çoğu da sıcak hava nedeniyle açmıyor.

Sıcaklardan Korunma Yöntemleri

Uzmanlar, vatandaşların sıcak havalardan korunmak için bol sıvı tüketmeleri, hafif ve açık renkli giysiler giymeleri gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER