Gündem

Kavurucu Sıcaklarında Serinleten Rotalar

Diyarbakır ve Mardin'de serinlemek için hangi rotalar tercih ediliyor? Ziyaretçilerin deneyimleri neler?

 Kavurucu Sıcaklarında Serinleten Rotalar
31-07-2024 17:00
MARDİN

Diyarbakır'da Serinlik Arayışı: Sinek Çayı ve Kanyonu

DİYARBAKIR/MARDİN (AA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kavurucu sıcaklarında serinlemek isteyenler için en popüler rotalar arasında Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki Sinek Çayı ve Kanyonu ile Mardin'deki Beyazsu mesire alanı bulunuyor. Termometrelerin zaman zaman 40 dereceyi aştığı, hissedilen sıcaklığın 45 dereceye ulaştığı bu bölgede, serin su kaynakları doğal bir kaçış noktası sunuyor.

Sinek Çayı'nda Serin Bir Kaçış

Diyarbakır'dan gelen Cihan Demirhan, hafta sonları denize gitme imkanları olmadığını belirterek, "Bu serinliği hissetmek, sıcaklardan bir nebze olsun kurtulmak ve nefes almak için Sinek Çayı'nı tercih ediyoruz." dedi. Çermik'in kaplıcaları, peribacalarını andıran Gelincik Dağı, Yabanardı ve Şeyhandede şelaleleri gibi doğal güzellikleri, bölgeyi cazip hale getiriyor.

Çermik'te Sinek Çayı işletmecisi Nebi Karamehmetoğlu: "Su doğal haliyle dağdan çıkmakta. Kanyon boyunca söğüt ve çınar ağaçlarının altında insanlar serinliyor."

Mardin'in Serin Cenneti: Beyazsu Mesire Alanı

Mardin'den eşi ve çocuklarıyla gelen Çiğdem Akdağ, yaz tatilinde serinlemek için Sinek Çayı'nı tercih ettiklerini söyledi. Beyazsu mesire alanı, Midyat ve Nusaybin ilçeleri arasında, doğal güzellikleri ve soğuk su kaynaklarıyla biliniyor. Midyat'a 20, Nusaybin'e 25 kilometre uzaklıktaki bu alan, özellikle hafta sonları yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.

Doğal Güzelliklerin Tadını Çıkaran Ziyaretçiler

İzmir'den gelen Cihan Yer, ilk kez geldikleri Beyazsu'ya hayran kaldıklarını belirterek, "Serin bir ortamda keyifli vakit geçirdik, burada sıcaklığı hissetmiyoruz." dedi. Beyazsu'da piknik yapan ziyaretçiler, akarsuyun yanında kurulan tahtlarda dinlenerek doğanın tadını çıkarıyor. Bu alan, sıcak havalarda serinlemek ve doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenler için ideal bir rota.

Yerel ve Yabancı Turistlerin İlgisi

Mersin'den gelen Ayşe Selen Erkan, sıcak havada ailece suyun yanında olmanın keyfini yaşadıklarını ifade etti. Gültekin Özer ise Güneydoğu turunda Mardin'e geldiklerinde Beyazsu mesire alanını ziyaret ettiklerini ve burayı çok beğendiklerini söyledi. Mardinli Lokman Özyılmaz ise, sıcak havada her fırsatta soluğu Beyazsu'da aldıklarını belirterek, "Dışarıda yanıyorsun, buraya kendini attığın zaman çok serinliyor, ferahlıyorsun." dedi.

Kaliteli ve Sağlıklı Hizmet İçin Denetimler

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayhan Gök, Mardin'in tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de zengin olduğunu belirterek, "Beyazsu, özellikle sıcaktan kaçan vatandaşlarımız için muhteşem bir dinlenme fırsatı sunuyor." dedi. Beyazsu'daki tesislerin kalite ve sağlık standartlarının korunması için Valilik uhdesinde turizm denetim komisyonları tarafından sık sık denetimler yapıldığını söyledi. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER