Gündem

Kaymakam Çiftçiler Siverek Sanayi Üretiminde Adından Söz Ettirecek

Kaymakam Çiftçiler Siverek Sanayi  Üretiminde Adından Söz Ettirecek
25-10-2019 18:49

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) alt yapı çalışmalarının başlamasına yönelik imzalar atıldı.Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’ın girişimleriyle çalışmalarına başlanan OSB için bir önemli imza da bugün atıldı.

Bir süre önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda ihalesi tamamlanan OSB’nin alt ve üst yapı çalışmalarını yapacak firma ve Siverek Kaymakamlığı arasında sözleşme imzalandı.

Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan sözleşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, “Siverek için önemli bir gün, ihalesi yapılan OSB’nin alt yapı işinin sözleşmesini imzaladık, çok mutluyuz. Önemli bir tarım ve hayvancılık şehri olan Siverek’imiz OSB’nin gerçekleşmesinden sonra sanayi üretiminde de adından söz ettirecektir. Ben bütün yatırımcılarımızı Siverek OSB’ye yatırım yapmaya davet ediyorum. Önemli bir süreç geçti, bu süreçte Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza ve ilgi ve alakasını esirgemeyen Valimize, Milletvekilimize, Belediye Başkanlığımıza ve Ticaret Odasına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Çiftçiler OSB’nin tamamlanmasıyla işsizlik rakamlarının düşeceğini ve mevsimlik işçilerin de kendi topraklarında iş sahibi olabileceklerini söyledi.

Öte yandan Müteşebbis heyetine, Şanlıurfa Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı %20 katılma payı ve 3 üye, Siverek Ticaret ve Sanayi Odası %40 katılma payı ve 6 üye, Siverek Belediyesi’nin ise %40 katılma payı ve 6 üye ile temsil edileceği bildirildi

Aşlıca Mahallesi yakınlarında kurulacak OSB’nin ilçe merkezinin yaklaşık 13 kilometre kuzeydoğusunda yer aldığı, gerek duyulması ve ihtiyaç halinde batı yönünde genişleme olanağı bulunduğu belirtildi.

OSB alanının 100 hektar olduğu ve Karma Organize Sanayi Bölgesi olarak kurulacağı bildirilirken Diyarbakır Havaalanına 70, Şanlıurfa Havalimanına 53, İskenderun limanına ise 475 kilometre mesafede olduğu vurgulandı.

Drenaj problemi ve taşkına maruz kalma durumunun olmadığı alanda 2 geniş derenin geçtiği ifade edildi.

Bölgenin toplam alanının %62’sinin sanayi alanı, kalan %8’lik kısımda ise ortak donatı alanından olacağı ve OSB’nin 81 adet parselden meydana geldiği belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan ihalede yaklaşık maliyetin 22 milyon olduğu, ihaleyi alan firmanın ise %50,3 kırımla 10 milyon 976 bin liraya aldığı öğrenildi.

Düzenlenen imza törenine Kaymakam Çiftçiler’in yanı sıra Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, Şanlıurfa Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı temsilcisi, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İbrahim Haksever ile firma yetkilileri katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER