Gündem

KAYMAKAM GÖLBAŞI KIZILAYA ZİYARETTE BULUNDU

KAYMAKAM GÖLBAŞI  KIZILAYA ZİYARETTE BULUNDU
21-07-2022 14:22

Siverek’te Mehmet Sırrı Karahanlı, başkanlığında yeni yapılanmayla Kentte önemli işlere imza artan, her geçen gün gönüllü sayısı artan gönüllülerin ve kadın kollarının daha düzenli çalışmaları sonucunda aktif çalışma içinde olan Siverek Kızılay şubesini ziyaret eden İlçe Kaymakamı Aziz gölbaşı ilçede yapılan yardım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam Gölbaşı’nı Kızılay Şube başkan yardımcısı Abdürrahim Kürkçü, genel Sekreter Faik Türkgezer. Yönetim Kurulu Üyeleri, Kızılay Kadın Kolları Başkanı Fatime Güler ve çok sayıda Kızılay Gönüllüleri karşıladı.

MOBİL AŞ EVİ HİZMETE GİRECEK

Kızılay yetkilileri çalışmaları hakkında ilca kaymakamı Gölbaşı’na Kızılay Siverek şubesinin faaliyetleri hakkında kısa bir brifing veren yetkililer” Kızılay Siverek şubesinde hizmete girecek olan ”Mobil Gezici Aşevi Aracı” Hakkında bilgi vererek en yetkililer Siverek’te binlerce yetimi, öksüz, yardıma muhtaç aileleri giydirmek için açılan Siverek Kızılay’ı Butik Giyim Mağazasını gezen ilçe kaymakamı Gölbaşı” Kentte Son günlerde önemli yardım işlerine imza atan tüm Kızılay yetkililer ve gönüllü yardım ekiplerine emeklerinden dolayı teşekkür “etti. Kızılay Yönetim Kurulu üyeleri Kaymakam Aziz Gölbaşı’nın ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

KIZILAY’IN KURULUŞU VE AMACI:

Siverek Kızılay Sekreter Faik Türkgezer, Kızılay’ın kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilivererek şunları kaydetti” Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur.

11 Haziran 1868 tarihinde “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla kurulan Kızılay,

1877’de “Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti”,1923’de “Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti”,

1935’te “Türkiye Kızılay Cemiyeti” ve1947’de “Türkiye Kızılay Derneği” adını almıştır. Kuruluşa “KIZILAY” adını büyük önder Atatürk vermiştir.

Kuruluşundan itibaren Uluslararası Kızılhaç Kızılay Hareketinin doğal üyesi olan Türk Kızılay’ı Kızılayların ilki ve isim babasıdır. İnsanlık, ayırım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik, evrensellik olarak belirlenen hareketin temel ilkelerini benimseyen dernek, kurulduğu günden bugüne bu ilkeler ışığında insanlığa hizmet vermektedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER