Gündem

KEŞİF EDİLEN TAKORAN VADİSİNE HER GEÇEN GÜN ZİYARETÇİ İLGİSİ ARTIYOR

KEŞİF EDİLEN TAKORAN VADİSİNE HER GEÇEN GÜN ZİYARETÇİ İLGİSİ ARTIYOR
20-05-2019 16:29

ZİYARETÇİ AKININA UĞRAYAN TAKORAN VADİSİNDE SOSYAL TESİS YETERSİZLİĞİ SIKINTILARA NEDEN OLUYOR

Siverek ilçesi, Adıyaman il sınırında Fırat Nehri’nin doğal güzelliğiyle büyüleyici doğal güzelliklere sahip bu güne kadar keşif edilmeyi bekleyen bakir doğal güzelliklerin hakim olduğu Takoran vadisi ile Nissibi köprüsünün bulunduğu alan her geçen güz ziyaretçi akınına uğramaya başladı.

Doğa ve su sporlarının yapılabileceği alanlarda hiçbir spor alt yapısı bulunmayan zaman zaman Belediye tarafından düzenlenen tekne gezilerinin dışında hiçbir sosyal tesisin bulunmaması yerli turistleri sıkıntıya sokuyor.

Siverek Belediyesinin bölgede yapım çalışmalarını devam ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal tesislerinin yapımının sürdüğünü belirten vatandaşlar yaptıkları açıklamada şunları kaydettiler” Bölge dünyanın en doğa harikasına sahip, bu güne kadar, insanların gününü değerlendireceği sosyal tesisler halen yapılamadı. Bölgede sadece Siverek Belediyesinin yapacağı yatırımlar yeterli gelmeyecek devletin özelikle kültür ve Turizm Bakanlığı, gençlik ve spor Bakanlıklarının bölgeye yatırıp yaparak Türkiye Turizmine, doğa tutkunlarının hizmetine sunması gerekiyor. Bölge Türkiye’nin en doğal ve bakir bölgesidir, bir an önce sosyal tesislerin ve spor tesislerinin alt yapısının yapılmasını talep ediyoruz” dediler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER