Sağlık

Kesintisiz İçme Suyu Sağlayacak Proje Devam Ediyor

yeni içme suyu şebekesi inşaatında son durum ne? Hangi çalışmalar yürütülüyor ve Mardinlilere bu projeyle ne gibi yenilikler sunulacak?

Kesintisiz İçme Suyu Sağlayacak Proje Devam Ediyor
05-10-2023 14:27



Mardin Artuklu'da Kesintisiz İçme Suyu İçin Büyük Proje

Mardin'in merkez Artuklu ilçesi için devreye alınan 

İşbirliğiyle Sürdürülen Proje

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ( MARSU) Genel Müdürlüğü ile İLBANK işbirliğiyle ve Avrupa Birliği’nin Mali Yardım Programı (FRIT II) desteğiyle başlatılan “Mardin İçme Suyu Şebekesi İnşaatı İşi” projesinde çalışmalar hızla ilerliyor.


Modernizasyon ve Kapasite Artışı Hedefi

İçme suyu altyapısını modernize etme amacı güden projede, su temin kapasitesini artırmak için de çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda, içme suyu şebekesi, iletim ve terfi hatlarıyla birlikte çeşitli ekipman montajları gerçekleştiriliyor.

“İçme suyu altyapısının daha dayanıklı ve etkin hale getirilmesi amaçlanan projede, toplamda 27 bin 500 metreküp kapasiteli 5 yeni su deposu inşa ediliyor.”



Depo Çalışmaları ve Rehabilitasyon

Yeni su altyapısını desteklemek adına ilçenin farklı bölgelerinde 5 adet yeni su deposunun inşası planlanırken, mevcut 6 su deposunun onarımı da program dahilinde. Bu onarım ve yeni inşaatlarla su depolama kapasitesi önemli ölçüde artırılacak. Aynı zamanda, mevcut pompa istasyonlarının rehabilitasyonuyla su temini sürekliliği garanti altına alınacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER