Gündem

Kilisli Vatandaşlardan Belediyeye Hizmet ve Temizlik Tepkisi

Kilis'te artan kazalar ve temizlik sorunları nasıl çözülmeyi bekliyor? Belediye hangi vaatleri yerine getirmedi?

Kilisli Vatandaşlardan Belediyeye Hizmet ve Temizlik Tepkisi
04-08-2024 13:00
KİLİS

Kilis'te son günlerde artan maddi hasarlı ve ciddi yaralanmalı kazalar, vatandaşların tepkisine neden oldu. Özellikle çevre yolu üzerindeki kavşaklarda yaşanan kazalar, bölge halkının alt geçit taleplerini gündeme getirdi. Bunun yanı sıra, şehirdeki temizlik ve bakım sorunları da vatandaşları rahatsız ediyor.

Ölümlü Kavşaklar ve Alt Geçit Talepleri

Kilis'te yaşayan vatandaşlar, Eski Hastane, Ekrem Çetin ve İl Özel İdare kavşaklarına alt geçit yapılmasını istiyor. Bu kavşaklarda sık sık maddi hasarlı ve ciddi yaralanmalı kazaların yaşandığını belirten vatandaşlar, karşıdan karşıya geçerken büyük tehlike altında olduklarını söylüyor. CHP'li Kilis Belediye Başkanı Avukat Hakan Bilecen'in seçim öncesi vaatleri arasında yer alan alt geçit projelerinin hayata geçirilmesini talep ediyorlar.

Muhtar Orhan Aslan'ın Açıklamaları

Öncüpınar (TİBİL) Mahalle Muhtarı Orhan Aslan, çevre yolu üzerindeki kavşaklarda yaşanan kazaların önlenmesi için acilen önlem alınması gerektiğini vurguladı. Aslan, Hatay-İslahiye ve Gaziantep’e yük taşıyan ağır tonajlı araçların bu kavşakları kullandığını ve bu nedenle kazaların arttığını belirtti. Aslan, “Bu kavşağa çözüm bulunmalı. 5 sene önce verilen sözün tutulmasını istiyoruz. CHP’li Kilis Belediye Başkanı Avukat Hakan Bilecen’in seçim vaatleri arasında bulunuyordu, hiçbir şekilde yapmadı. Söz veriyorsan neden yapmıyorsun?” dedi.

Şehirdeki Temizlik Sorunları

Muhtar Orhan Aslan, Kilis'in bazı noktalarında yaşanan temizlik ve bakım sorunlarına da dikkat çekti. Son 6 ay içerisinde şehrin pek çok noktasında pislik ve bakımsızlık nedeniyle mahalle sakinlerinin dışarıya çıkmak istemediğini belirten Aslan, belediyeye temizlik çağrısında bulundu. Akşam yürüyüş yapmak isteyen vatandaşların kullandığı güzergahların çöp ve bakımsızlıktan geçilmediğini ifade eden Aslan, “Hakkımızı savunduğumuz zaman kötü oluyoruz. Temizliği ve bakımı yapamayacaksan neden belediye başkanı oldun?” şeklinde konuştu.

Esnaf Mustafa Emir'in Görüşleri

Çevre yolu üzerindeki kavşakta esnaf olarak çalışan Mustafa Emir, gün içerisinde meydana gelen kazalara sık sık şahit olduğunu belirtti. Emir, “Çevre yolu üzerinde bulunan ve kazaların çoğunlukla yaşandığı bu kavşağa bölge halkı olarak alt geçit istiyoruz. Çünkü biz buraya ölüm kavşağı diyoruz. Bir günde iki ya da üç defa kaza oluyor. Biz daha önce belediyeye durumu bildirdik. Buraya bir alt geçit istedik ve yerel seçim çalışmaları zamanında CHP’li Kilis Belediye Başkanı’nın seçim vaatleri vardı ve sözünü tutmadı. Mahalle sakinleri olarak verilen sözün tutulmasını istiyoruz” dedi.

Vatandaşların Talepleri

Kilisli vatandaşlar, belediyenin seçim öncesi verdiği sözleri tutmasını ve şehirdeki temizlik sorunlarına acilen çözüm bulmasını istiyor. Alt geçit projelerinin hayata geçirilmesi, hem trafik güvenliğini artıracak hem de vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek. Belediye yetkililerinin bu konularda daha duyarlı ve hızlı hareket etmesi bekleniyor.

“Temizliği ve bakımı yapamayacaksan neden belediye başkanı oldun? Bizim mahallenin çöpünü kendi traktörümle toplattırıyorum.” - Orhan Aslan

Kilis'te vatandaşların artan kazalar ve temizlik sorunları nedeniyle belediyeye olan tepkisi giderek büyüyor. Belediye yetkililerinin, vatandaşların taleplerini dikkate alarak gerekli düzenlemeleri yapması bekleniyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER