Gündem

Kış Aylarında Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

Kış Aylarında Su Tüketiminin Önemi ve Metabolizmaya Etkileri Kış mevsimi geldiğinde vücudumuzu nasıl güçlü tutabiliriz? Su içmenin bağışıklık sistemimiz ve metabolizmamız üzerindeki etkileri nelerdir? İşte uzman görüşleri...

Kış Aylarında Su İçmenin Faydaları Nelerdir?
22-01-2024 23:39

Su ve Bağışıklık Sistemi

QNET’in Uzman Diyetisyeni Orçun Kürüm, kış aylarında artan hastalıklara karşı vücudu korumanın en basit yollarından birinin yeterli su tüketimi olduğunu vurguluyor. Kürüm, suyun vücutta doğru hidrasyon sağlayarak bağışıklık sisteminin etkin çalışmasına yardımcı olduğunu belirtiyor. Kışın yaygın olan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların önlenmesinde bağışıklık sisteminin güçlü olmasının kritik önem taşıdığını ifade ediyor. “Yeterli sıvı alımı, vücudun detoksifikasyon sürecini hızlandırır ve mukus zarlarını nemli tutar, bu da virüslerin solunum yoluyla vücuda girmesini önleyebilir.”

Metabolizma ve Su Tüketimi

Orçun Kürüm, yeterli miktarda su tüketiminin metabolizmanın verimli çalışmasına büyük katkı sağladığını ve enerji seviyelerinin korunmasına yardımcı olduğunu anlatıyor. Bu durumun özellikle kilo yönetimi açısından önemli olduğunu vurguluyor.

Sürdürülebilir Su Tüketimi

Kürüm, su tüketiminin önemi yanında günümüzde sürdürülebilirliğin de düşünülmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Tercih edilmesi gerekenin, şebeke suyunu sağlıklı ve vücuda faydalı hale getiren su arıtma cihazları olduğunu belirtiyor. QNET’in HomePure Nova su arıtma cihazının musluk suyunu 9 aşamada filtreleyerek bakteri ve virüsleri ortadan kaldırdığını ve iyi mineralleri koruduğunu ifade ediyor.

Vücudunuzun kış aylarında da sağlıklı ve güçlü kalmasını istiyorsanız, yeterli ve sağlıklı su tüketiminin önemini göz ardı etmeyin. Uzmanların önerilerine kulak verin ve kış aylarını daha sağlıklı geçirin.

Sarımsak ve zencefil sofranızdan eksik olmasın”

Kış aylarında su içmenin yanı sıra virüslerden korunmak için beslenmenin de önemini vurgulayan Orçun Kürüm, şunları söyledi: “Günlük diyetinizde dengeli bir şekilde protein bakımından zengin yumurta, baklagiller, süt ürünlerine yer vermek bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Tabağınızda renkli sebze ve meyvelere yer açarak, vitamin ve mineral açısından zengin, antioksidan içerikli seçimlerle bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirebilirsiniz. Özellikle C vitamini turunçgiller, kırmızı biber, çilek, E vitamini badem, fındık ve vücut için gerekli çinkoyu kabak çekirdeğiyle yoğurt içeren gıdaları tüketerek alabilirsiniz.”

Antiinflamatuvar özellikleri olan sarımsak ve zencefili yemeklerden eksik etmemek gerektiğini belirten Kürüm, hastalıkların yoğun olduğu bu dönemde ek takviye olarak D vitamini, probiyotik ve propolisin düzenli kullanmasının bağışıklığı güçlendirmeye destek olduğunu ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER