Yaşam

Siverek Halkı Kenetlenerek Zalim Karşısında Mazlumun Yanında Olmayı Arzuluyor

Zulüm karşısında nasıl bir duruş sergilemeliyiz? Hz. İbrahim (a.s) ve Allah Resulü'nün (s.a.v) mücadelelerinden ne dersler çıkarabiliriz?

 Siverek Halkı Kenetlenerek  Zalim Karşısında Mazlumun Yanında Olmayı Arzuluyor
04-10-2024 15:45
ŞANLIURFA

Kıymetli Siverek halkı, hepinizin bildiği üzere, Hz. İbrahim'in (a.s) hayatı bize büyük bir misal sunar. Onun zalim karşısında mazlumun yanında durması, inanç mücadelesinde her daim örnek alınması gereken bir duruştur. Biz KÖKLÜ DEĞİŞİM olarak, zalime karşı her zaman لا (hayır) dedik ve demeye devam ediyoruz. Zira Allah Resulü’nün de bir hadisinde belirttiği gibi, zulmü gördüğünüzde onu elinizle düzeltiniz, gücünüz yetmezse dilinizle düzeltiniz, ona da güç yetiremezseniz kalbinizle dua ediniz. Bu da imanın en zayıf derecesidir.

Hz. İbrahim ve Allah Resulü’nün Mücadelesi

Hz. İbrahim (a.s), Nemrud'un zulmüne karşı tek başına durarak hakkı savundu. Onun bu duruşu, bizlere zalimin karşısında her daim hak ve adaletin savunulması gerektiğini hatırlatır. Aynı şekilde Allah Resulü (s.a.v), Mekke döneminde otorite sahibi değilken, mazlumların yanında durarak fikri ve siyasi mücadele verdi. Medine'de ise devletin başına geçtiğinde, zulmü önlemek için ordularını harekete geçirdi.

Zalime Karşı Duruşun Önemi

Zulüm karşısında sessiz kalmak, mazlumun hakkını savunmamak, İslam'ın ruhuna aykırıdır. Zira iman, zulme karşı harekete geçmeyi, haksızlık karşısında adaletin tesisini gerektirir. Allah Resulü (s.a.v), mazlumların hakkını savunmada daima öncü olmuş ve ümmetine bu konuda önemli mesajlar vermiştir.

Günümüzde Zulüm ve Adalet Arayışı

Bugün de çevremizde birçok mazlumun sesini duyuyoruz. Zalimlerin, adaleti çiğneyerek insanlara zulmettiğini görüyoruz. Bu noktada bizlere düşen görev, zulmün her türlüsüne karşı dik durmaktır. Elimizden geldiğince zulmü engellemek, haksızlığa karşı mücadele etmek ve mazlumların yanında saf tutmaktır.

KÖKLÜ DEĞİŞİM Hareketi Olarak Duruşumuz

Biz, KÖKLÜ DEĞİŞİM olarak, zalime karşı durmaya, mazlumun hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bu yolda Allah Resulü’nün ve Hz. İbrahim’in (a.s) örnekliğini takip ederek, hakkı her daim üstün tutacağız. Mücadelemizde dilimizle, elimizle ve kalbimizle daima zulmü düzeltmeye çalışacağız.

Zulmü Düzeltmek Bir Sorumluluktur

Siverek halkı olarak bizlere düşen, bu adalet mücadelesinde doğru bir duruş sergilemektir. Zulüm karşısında sessiz kalmamak, Allah'ın bize yüklediği en büyük sorumluluklardan biridir. Zira adaletin olmadığı yerde huzur olmaz, barış olmaz. Bu nedenle, mazlumların yanında durmak ve onların hakkını savunmak hepimizin görevidir.

“Bir zulmü gördüğünüzde onu elinizle düzeltiniz, şayet güç yetirmezseniz dilinizle düzeltiniz, ona da güç yetirmezseniz kalbinizle dua ediniz. Bu da imanın en zayıf halidir.” Haber Mahmud Nedim GOZELEK

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER