Gündem

Kızıltepe'de Buğday Sezonu Heyecanı: Çiftçiler Yüksek Verim Bekliyor

Buğday için geri sayım başladı, çiftçiler yüksek verim bekliyor. Peki, bu yılki tarım sezonunda neler yaşandı?

Kızıltepe'de Buğday Sezonu Heyecanı: Çiftçiler Yüksek Verim Bekliyor
15-05-2024 11:30
MARDÄ°N

Aşırı Yağışlar ve Verim Beklentileri

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi ve Hububatçılar Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, Mardin Ovası'nda bu yıl yaşanan aşırı yağışların, buğday üretiminde yüksek verim beklentilerini artırdığını ifade etti. Ama yağışlar dışında hangi faktörler yüksek verimi etkileyecek?

"Buğday, arpa ve başaklar çok iyi durumda. Ancak havanın serin geçmesi veya bir yağış daha, kaliteli ve verimli bir hasat için önemli olacak."

Verimli Sezon ve Beklentiler

Öter, bu yılın Mardin ve ülke genelinde tarım ürünleri açısından verimli bir sezon olacağını belirtti. Peki, hangi faktörler bu yüksek verimi sağlıyor ve çiftçiler ne gibi beklentiler içerisindeler?

"Sonbahar, kış ve ilkbaharda görülen yağışlar sezonun verimliliğini artırdı. Çiftçiler, girdi maliyetlerine göre fiyat belirlenmesini ve desteklenmeyi bekliyor."

Çiftçilerin Talepleri ve Beklentileri

Öter, çiftçilerin girdi maliyetlerinin yüksek olması ve bu konuda desteklenmeye ihtiyaç duyması gerektiğini vurguladı. Peki, çiftçiler ne gibi destekler istiyor ve bu destekler nasıl sağlanabilir?

"Ürün alma fiyatlarında çiftçilerin girdi maliyetlerini göz önünde bulundurulmasını talep ediyoruz. Hem ülkemiz hem çiftçilerimiz hem de bölgemiz için verimli bir hasat sezonu olacak."  İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER