Gündem

Kızıltepe Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasında İncelemelerde Bulundu

Kızıltepe Devlet Hastanesi ek hizmet binası nasıl bir hizmet sunacak? Yeni yatırımlar Mardin’e neler kazandıracak?

 Kızıltepe Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasında İncelemelerde Bulundu
05-08-2024 16:00

Hastane İncelemeleri ve Ziyaretler

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, yapımı tamamlanan 110 yataklı Kızıltepe Devlet Hastanesi ek hizmet binasında incelemelerde bulundu. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Akkoyun'a Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin ve İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz eşlik etti. Vali Akkoyun, yetkililerden bina hakkında bilgi aldı ve binanın bu hafta itibarıyla faaliyete geçmesi için talimat verdi.

Yeni Hizmet Binasının Özellikleri

Kızıltepe Devlet Hastanesi ek hizmet binası, 110 yatak kapasitesi ile sağlık hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasını hedefliyor. Modern tıbbi cihazlarla donatılan binada, hastaların ihtiyaçlarına hızlı ve etkili çözümler sunulacak. Pazartesi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak olan bu yeni bina, Kızıltepe halkının sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak.

Vali Akkoyun’un Değerlendirmeleri

Vali Akkoyun, Mardin'deki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak adına yapılan yatırımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ek hizmet binası ile Mardin'de özel ve kamu hastanelerinin yatak sayısı 1856'ya ulaştı. Mardin Şehir Hastanesi tamamlandığında bu kapasite 2 bin 600 civarında olacak," dedi. Şehir Hastanesi inşaatının fiziki gerçekleşmesinin şu anda yüzde 35 seviyelerinde olduğunu belirten Akkoyun, 2025'in sonlarına doğru hastanenin açılışını yapmayı planladıklarını ifade etti.

Şehir Hastanesi İnşaatındaki İlerlemeler

Vali Akkoyun, Mardin Şehir Hastanesi inşaatında da incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali, hastanenin tamamlanmasıyla birlikte kentte sağlık hizmetlerinin daha da güçleneceğini vurguladı. Şehir Hastanesi’nin tamamlanmasıyla birlikte Mardin, sağlık turizmi açısından da önemli bir merkez haline gelecek.

Yeni Hastanenin Bölgeye Katkıları

Kızıltepe Devlet Hastanesi ek hizmet binası ve Mardin Şehir Hastanesi, bölgenin sağlık altyapısını önemli ölçüde güçlendirecek. Bu yatırımlar, sadece Mardin'de yaşayan vatandaşlara değil, çevre illerden gelen hastalara da hizmet verecek. Sağlık hizmetlerinin kalitesinin artması, bölgedeki yaşam kalitesini de yükseltecek.

Hizmete Açılacak Yeni Bina ve Beklentiler

Kızıltepe Devlet Hastanesi ek hizmet binasının tüm araç gereçleri ve donatımı tamamlandı. Pazartesi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak olan bina, vatandaşların sağlık ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkili çözümler sunacak. Vali Akkoyun, "Kızıltepe Devlet Hastanesi ek hizmet binamızın tüm araç gereçleri ve donatımı yapıldı, pazartesi itibarıyla hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacaktır," diyerek yeni binanın faaliyete geçeceğini duyurdu.

"Mardin Şehir Hastanesinin de tamamlaması ile kentte toplam yatak kapasitesi 2 bin 600 civarında olacak." - Vali Tuncay Akkoyun AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER