Gündem

Komşu komşunun külüne insan insanın kanına muhtaçtır

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde Kızılay gezici kan verme aracında kan bağışı yapıldı.

Komşu komşunun külüne insan insanın kanına muhtaçtır
06-07-2023 15:53

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde belediyenin toplu mesaj ile bilgilendirme yaptığı kan bağışı çağrısına Siverekli vatandaşlar sessiz kalmadı.

Üçgen Parkın yanında bulunan Cumhuriyet Meydanına konumlandırılmış olan gezici kan bağış aracı vesilesiyle vatandaşlar kan verdi.

Muhabirimize konuşan Kızılay Hekimi kan bağışının öneminden, insan vücuduna olan faydalarından bahsetti.

Açıklamalarda bulunan Kızılay Hekimi şunları dile getirdi:

“Kan bağışı öncelikle bir insanın hayatı için çok önemlidir. Ortalama bir kişiden alınan kan bağışı üç kişiye hayat oluyor. Öneminden bahsedecek olursak şöyle söyleyebilirim; insanın kendi vücuduna faydası vardır çünkü kandaki basınç değerini dengeliyor, bu da tansiyon, kalp hastalığı gibi hastalıkların riskini azaltıyor psikolojik olarak insanı rahatlatıyor. Şunu belirtmek istiyorum şuan hem dünyada hem de Türkiye de çok fazla kan bağışına ihtiyaç var bu sebepten dolayı tüm vatandaşlarımızı kan bağışı merkezlerine davet ediyorum. Vereceğiniz bir bağış üç kişinin hayatının kurtulmasına vesile oluyor. Türkiye de kan bağışının yaygınlaşması için birçok adılar attık bunlardan en önemlisi sosyal medya ve mevcut medya üzerinden yaptığımız duyurulardır. Bir diğer yöntemimiz ise mesaj yoluyla yaptığımız bilgilendirme çağrısı.

Siverek’in kan bağış noktasında duyarlılığına değinecek olursam biz her ay üç gün ya da bir hafta gibi belirli süreyle gelip bağış topluyoruz günlük ortalama 50 ile 60 kişi gelip kan bağışında bulunuyor. Bu konuda Siverek halkına Kızılay adına teşekkür ediyorum.

Sözlerime son olarak şunları eklemek istiyorum; özellikle siz değerli basın ve medya üyeleri bizlere kan bağışı çalışmalarımızı duyurduğunuz için teşekkür ediyorum ve sizlerden ricam bizlere bu konuda desteğinizi eksik etmeyin. Vatandaşlarımızdan ricam ise lütfen sağlık durumu engel olmayan vatandaşlarımız kan bağışında bulunsun. Unutmayalım ki bir gün verdiğiniz bu kana sizler de muhtaç olabilirisiniz Allah korusun.”  

Kızılay Hekiminin konuşmasından sonra duyarlı bir vatandaş da vatandaşlara kan bağışında bulunun çağırısında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER