Gündem

Kontrolden Çıkan Araç 5 Çocuğun Hayatını Kaybetmesine Neden Oldu

Bir trafik kazası nasıl böylesine büyük bir trajediye yol açabilir?

 Kontrolden Çıkan Araç 5 Çocuğun Hayatını Kaybetmesine Neden Oldu
04-08-2024 18:30
ŞANLIURFA

Kazanın İlk Anları

Şanlıurfa'da meydana gelen trajik kazada, kontrolden çıkan bir araç kaldırımda yürüyen yayalara çarparak 5 çocuğun hayatını kaybetmesine, 3 kişinin ise yaralanmasına neden oldu. Akçakale kara yolu üzerindeki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında gerçekleşen kazada, sürücüsünün kontrolünü kaybettiği araç kaldırımdaki yayalara çarptıktan sonra park halindeki iki araca çarparak durabildi.

Hayatını Kaybeden ve Yaralananlar

Kaza sırasında kaldırımda bulunan iki çocuk olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan altı kişi ise hemen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Maalesef, hastanede tedavi altına alınan üç çocuk daha kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Hastanede tedavisi devam eden üç yaralıdan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Olay Yeri İncelemesi ve Yolun Açılması

Olay yeri incelemesinin tamamlanmasının ardından kazaya karışan araçlar çekici yardımıyla bölgeden kaldırıldı. Belediye ekiplerinin gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarının ardından Akçakale yolu yeniden trafiğe açıldı. Kazanın nedenine ilişkin detaylı incelemeler sürüyor.

Yetkililerin Açıklamaları

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasim Gulpinar ile birlikte olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Hasan Şıldak, kazanın detaylarını basın mensuplarıyla paylaştı. Şıldak, kazanın seyir halindeki bir aracın bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkıp yol kenarındaki yayalara ve park halindeki araçlara çarpması sonucu meydana geldiğini belirtti.

"Maalesef 5 vatandaşımızı kazada kaybetmiş bulunuyoruz ve ne yazık ki bunlar çocuk yaştaki vatandaşlarımız." - Vali Hasan Şıldak

Başsağlığı ve Uyarılar

Vali Şıldak, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileterek yaralılara acil şifalar diledi. Şıldak, tüm sürücülere trafikte daha dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunarak bu tür elim kazaların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Yaralıların Durumu ve Araştırmalar

Kazada yaralanan üç kişiden birinin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, olayın nedenine ilişkin araştırmalar devam ediyor. Kazanın oluş sebebinin ve sorumlularının belirlenmesi için yetkililerin kapsamlı bir inceleme yürüttüğü bildirildi. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER