Gündem

KONYA - Usta Öğretici Kadın, Mesleki Gelişim İçin İkinci Üniversite Okuyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın Açıklamasıyla Yeni Bir Dönem Başlıyor

KONYA - Usta Öğretici Kadın, Mesleki Gelişim İçin İkinci Üniversite Okuyor
07-03-2024 11:00

Ankara'da El Sanatları Öğreticiliği Yapan Nurten Karabük, Yeni Bir Kararla Mesleki Gelişimine Yön Veriyor

Ankara'da halk eğitimi merkezinde el sanatları öğreticiliği yapan 45 yaşındaki iki çocuk annesi Nurten Karabük, mesleki gelişimi için Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü'nde eğitim alıyor. Karabük, mesleki deneyimini daha da ileriye taşımak amacıyla ikinci üniversite okuyarak ayakkabı tasarımı alanında uzmanlaşıyor.

Mesleki Gelişim ve İkinci Üniversite Kararı

Haftanın 3 günü Ankara'da halk eğitimi merkezinde öğretmenlik yaparken, diğer 4 günü ise Konya'da üniversite eğitimine devam eden Karabük, kendi alanında uzmanlaşmak için yoğun çaba sarf ediyor. Bu karar, Karabük'ün mesleki gelişimine nasıl bir katkı sağlayacak?

"El sanatları üzerine eğitim almıştım. Aldığım eğitimi tekrar başka bir disiplinde uyguluyordum. Bu bana haz veriyordu. Hocalarım da teşvik etti. Ben de ayakkabılara sanatımı aktarmaya karar verdim."

Aile Desteği ve Öğrencilerin İlhamı

Karabük'ün kararında ailesinin desteği ve öğrencilerinin ilhamı nasıl bir rol oynuyor? Hafta içi 3 gün Ankara'dan Konya'ya gelen Karabük, bu süreçte nasıl bir denge sağlıyor?

"Evliyim, 2 oğlum var. Büyük oğlumun okulu bitti, İzmir'de yaşıyor ama küçük oğlum liseye gidiyor. Onun da sorumluluğu var. En büyük destekçim eşim. Sabah beni gara getiriyor, çocuğu okula götürüyor, dönüşte beni alıyor."

Üniversite ile Sektör İşbirliği

Selçuk Üniversitesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uzun'un açıklamalarına göre, üniversite sektörle işbirliği içinde olup öğrencilerin tasarımlarını nasıl sergiliyor?

"Öğrencilerimizin tasarımlarının fuarlarda sergilendiğini söyleyebilirim."

Mesleki Gelişim ve Eğitimde Yenilik

Nurten Karabük'ün öyküsü, mesleki gelişim ve eğitimde yeniliğin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Peki, bu tür inisiyatifler mesleki gelişime nasıl katkı sağlıyor? AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER