Gündem

KORONA VİRÜSÜ YENEN GENCİN SİVEREKLİLERE ÇAĞIRISI ”BANA BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN !..”

KORONA VİRÜSÜ YENEN GENCİN SİVEREKLİLERE ÇAĞIRISI  ”BANA BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN !..”
17-09-2020 20:47

-Serçek-”Rabbimizin bize verdiği nefes ‘in kıymetini bu illetin pençesine düşünce anladım”

-Amcamla birlikte yakalandığım Korona virüsü yendim ama amcam vefat etti.

Siverek ilçesi Ayvanat mahallesinde Koronavirüs’e yakalanarak gördüğü tedavi sonrasında sağlığına kavuşan genç uyarılara uymayan insanlara Hijyen, maske ve sosyal mesafenin önemini anlattı.

17 Ağustos günü Amcası Ali Serçek’le (57) birlikte yakalandığı Korona virüsü yenen Abdullah Serçek; (28) Koronavirüs’ün en zorlu sürecinden geçerek 22 günlük tedavinin ardındansevdiklerine kavuştu.

Aynı gün amcasıyla karantinaya alınan Abdullah Serçek Amcasının bir süre sonra rahatsızlanarak Şanlıurfa’ya sevk edildiğini ve 3 gün sonra vefat eden amcasını bir defa da olsa görmediğini belirtti.

Serçek, zorlu tedavi süreci ve amcasının vefatını ”Bana bişey olmaz” diyen insanların tedbirlere uyması için Siverek Gazetelerine anlattı.

Bu illet öyle bir şey ki sevdiklerinin bile yanında olmadığını insana gösterdiğini belirten Abdullah Serçek şunları söyledi. ‘Bu salgın başladığı sırada bende bazıları gibi ”Bana bir şey olmaz” dedim ama virüse yakalandıktan sonra çok zor süreçler geçirdim. Sevdiğin ve seni sevenlerin bile sana faydası olmadığını gördüm. Gece yarılarına kadar yalnız kaldım, çok zaman nefes alamadığım sırada intiharı bile düşünür hale geldim. Çok ama çok çaresiz bir durum zindan hayatı yaşadım, yakalanmadan önce uyarıları dikkate almıyordum inanmıyordum. Koronavirüs’e yakalandıktan sonra hayatım alt üst oldu, Allah düşmanıma bile göstermesin.”dedi.

-Rabbimizin bize verdiği nefes ‘in kıymetini bu illetin pençesine düşünce anladım

Gençler Koronavirüs’ten etkilenmez, bana bişey olmaz diyenlere uyarak hayatını sürdüren Serçek, ”ben de gençtim korona ‘ya yakalanınca dünyam değişti, gençlere sesleniyorum böyle konuşmalara inanmayın. Özellikle maske, hijyen, sosyal mesafe ve yapılan uyarılara kesinlikle uyun yarın herkes için geç olabilir. Kendinizi, sevdiklerinizi ve siz sevenleri üzmeyin, sağlık çalışanlarını zor durumda bırakmayın. Bana bu dünyada en güzel şey nedir deseler dünyaları da verseler benim için en kıymetli olan tek şey nefes’tir derim. Ben bu illetle savaşırken rahat bir nefes almak için malımı, mülkümü her şeyimi vermeye razıydım, Rabbimizin bize verdiği nefes’ in kıymetini bu illetin pençesine düşünce anladım, ben nefes almak için bize verilen eğitim sayesinde sandalye kullanarak azda olsa alabiliyordum, İnşallah bu illetten elbirliğiyle tedbirlere uyarak kurtuluruz”

-Yaşadıklarım filim şeridi gibi gözümün önünden geçiyor

17 Ağustos günü Amcam Ali Serçek ile birlikte karantinaya alındığını belirten Abdullah Serçek, ”Amcamla aynı gün hastaneye kaldırılarak tedavimize başlandı, sonradan duydum amcamın durumu ağırlaşınca sevk etmişler, tedavimin evde devam edeceğini bana söylediklerinde eve geldiğimde babamdan duydum amcamın vefatını, insan sevdiklerinden bile zamansız ayrılıyor, bunları anlatırken bile yaşadıklarım filim şeridi gibi gözümün önünden geçiyor, 22 günlük tedavi sürecinde birçok dostumun arkadaşımın taziye mesajlarını aldım bende korkuyordum inanın ölümün ne zaman geleceğini nasıl öleceğimi bile hayal ediyordum öyle bir psikolojik savaş içerisindeydim. Ailemin eşimin bana uzaktan da olsa sabırlı ol dirayetli ol demesi bile insana moral veriyor, çok şükür bu zindan hayatı yaşadığım günlerden kurtuldum”

-Sağlık çalışanlarımız bu salgın mücadelesinin kahramanlarıdır

Abdullah Serçek, sağlık çalışanlarının fedakârca bu zorlu süreci ne biçimde yürüttüklerine şahit olduğunu söyleyerek şunları kaydetti. ‘Salgın başlangıcında hükümetimiz olsun, doktorlarımız olsun her zaman uyarılarda bulunuyorlardı, ama dinleyen yoktu. Ben yakalanıp hastaneye gittiğimde işin ne kadar ciddi olduğunu ne yazık ki orda anladım, bir süre hastanede kaldım benden daha kötü durumda olan insanları görünce ben kendime bin kat daha şükür ettim. Hastane koridorlarında anladığım tek şey kişi ayrımı yapmadan zor şartlarda bir insanın hayatını kurtarmanın ne kadar değerli olduğunu sağlık çalışanlarının gösterdiği azimden gördüm, bana iyi baktılar, evdeki tedavi sürecinde beni yalnız bırakmadılar sürekli kontrol altında idim, Allah onları ve ailelerini korusun onların daha da çok zor ailesine çocuğuna sevdiklerine bir defa olsun sarılamıyorlar, ben ailemden 22 gün ayrı kaldım ama onlar bu salgın mücadelesinin kahramanlarıdır Allah onların eksiklerini bizlere göstermesin”

-İnsanlarımızın tedbirlere uymasını istiyorum

Serçek, Bu süreci zora bırakan tek şey insanların tedbirlere uymamasıdır, Sağlık Bakanımız süreci iyi değerlendiriyor insanlara sesleniyor dikkat edin sevdiklerinizi düşünün diyor. Ben başta aldırış etmiyordum inanmıyordum, şimdi insanlar benim yaptığım hatayı yapıyorlar, bende gencim bende haykırıyorum ne olursunuz sevdikleriniz için sağlık bakanlığımızın açıkladığı tedbirlere uyun, hiç bir şey için geç kalmış değiliz, keşke tedbirli olsaydım keşke böyle yapsaydım diyorum, keşkeler salgına yakalandıktan sonra anlamını yitiriyor, bende şimdi diyorum keşke insanlar tedbirlere uysalar ama uymayanların yanı sıra inanmayanlarda var, keşke insanlar düşmeden, görmeden benim yaşadıklarımı biraz hayal edip ne zorluklar yaşadığımı canlandırsalar kafalarında kapıdan dışarı bile çıkmazlar, benim yaşadıklarımı hiç bir insan yaşamasın istiyorum çok çaresiz bir durum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER