Gündem

KORONAVİRÜS, İLK DEFA URFA’DA İYİ BİR ŞEYE YARADI

KORONAVİRÜS, İLK DEFA URFA’DA İYİ BİR ŞEYE YARADI
10-10-2020 14:11

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde 50 yıl önce liselerden mezun olmuş kişiler geçen yıl bir araya gelmişlerdi. Koronavirüs salgını çıkmadan önce bu yılda festival yapmayı planlayan ekip bunun yerine engelli vatandaşları sevindirdi.

Koronavirüs salgını ülkemizde ölümlere neden olurken, vakaların görülmesi de sürüyor. Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde koronavirüs salgını bu kez iyi bir şeye vesile oldu.

Siverek İlçesinde 50 yıl önce birlikte liseler de okuyan ve şu an farklı ülkelerde ve şehirler de yaşayan vatandaşlar geçtiğimiz yıl “Siverek lisesi mezunları buluşması” adıyla bir araya gelmiş, bu yıl için de festival düzenlemek için sözleşmişti. Koronavirüs salgınının ortaya çıkmasıyla yurt dışında ve diğer illerde yaşayan Siverekliler bir araya gelemeyeceği için festival için verecekleri parayı engelliler için kullandılar.

Siverek’te bulunan diğer mezunlar aracılığıyla gönderdikleri parayla ilçede yaşayan bedensel engellilere 30 adet tekerlekli sandalye alırken, görme engellilere ise 15 adet baston alındı.

Siverek’te bulunan Kalp Gözü Derneğinde düzenlenen sade bir törenle ilçede faaliyet gösteren iki engeli derneğine bağlı engellilere takdim edildi.

Törende konuşan Siverek Liseliler Gurubu Temsilcisi Faik Türkgezer; “geçen yıl düzenlenen 5 Ekim liseliler buluşmasında Siverek liseliler gurubundaki yüzlerce arkadaş bir araya gelmişti. Bu yıl festival planlanıyorduk ancak pandemi dolayısıyla bu etkinliği yapamadık. Festivale harcanacak parayla engellilere tekerlekli sandalye ile baston almayı uygun gördük. Bu malzemelerin temininde İstanbul Siverekliler Kültür Derneği destek sağladı ve kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada ilçede yaşayan engelliler için çalışmalarımız devem edecek. Zahmet edip buraya kadar gelen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Siverek kalp Gözü Dernek Başkanı Mehmet Canlı ise yardımlarından dolayı Siverek Liseliler Gurubuna ve Siverekliler İstanbul Kültür Derneğine teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER