Sağlık

KOVİD-19 Eriş Varyantı Türkiye'de Bulundu Mu? Sağlık Bakanı Açıklama Yaptı!

Türkiye'de yeni bir COVID-19 varyantı mı görüldü? Sağlık Bakanı Koca, konu hakkındaki gerçekleri ve aşının önemine dair bilgileri paylaştı.

KOVİD-19 Eriş Varyantı Türkiye'de Bulundu Mu? Sağlık Bakanı Açıklama Yaptı!
23-08-2023 13:14

Eriş Varyantı Türkiye'ye Geldi Mi?

Bakan Koca'nın yaptığı açıklamalar, son dönemdeki KOVİD-19 varyantları hakkındaki endişeleri ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bakan, "Ülkemizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar sakın bizi endişelendirmesin ve kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil." dedi. Özetle, Türkiye'de Eriş varyantı görülmediğini ve bu tür varyant haberlerinin toplumu korkutma amacı taşımadığını belirtti."Hala Covid görülüyor. Bu dönemde giderek mutasyonlarla, etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz."

Kızamık Vakalarında Son Durum

COVID-19 pandemisi sürecinde kızamık vakalarının da gündeme gelmesi, Sağlık Bakanı Koca'nın kızamıkla ilgili açıklama yapmasına neden oldu. Bakan, kızamık vakalarının 2-3 ay önceye kadar azaldığını belirtti. Ancak, son dönemde dünyanın birçok ülkesinde, özellikle göçlerin etkisiyle kızamık vakalarında artış yaşandığını ifade etti.

Aşı: Korunmanın En Etkili Yolu

Her ne kadar kızamık vakaları artış gösterse de, korunmanın en etkili yolunun aşı olduğuna dikkat çeken Bakan Koca, vatandaşların aşı konusundaki tereddütlerini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bakan, "Korunmanın en etkili yolu aşı. Bununla ilgili herhangi bir tereddütümüz yok. Bütün vatandaşlarımızın evlatlarımızın evlatlarımız 9. ayda, 12 ayda ve 4 yaşında olmaları son derece önemli." ifadelerini kullandı.

```

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER