AsayiÅŸ

Kreşte 21 Aylık Bebeğe Şiddet: Güvenlik Kameraları Olayı Ortaya Çıkard

Öğretmen neden tokat attı? Aile nasıl tepki gösterdi? Kreş yönetimi hangi önlemleri aldı?

Kreşte 21 Aylık Bebeğe Şiddet: Güvenlik Kameraları Olayı Ortaya Çıkard
17-10-2024 20:00
GAZÄ°ANTEP

21 Aylık Bebeğe Kreşte Şiddet İddiası

Gaziantep’in Emek Mahallesi’nde bulunan bir özel kreşte, 21 aylık M.D. Özkan isimli bebeğe, öğretmen Betül K. tarafından tokat atıldığı iddiası gündeme geldi. 8 Ekim Salı günü meydana gelen olayda, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Betül K.’nın, uyuyan M.D. Özkan’a tokat attığı ve ardından battaniyeyi bebeğin üzerine örttüğü anlar kaydedildi.

Ailenin Tepkisi ve Suç Duyurusu

Bebeğin babası Mehmet Özkan ve annesi Gündoğdu Özkan, öğretmenin kendilerine bebeğin yüzündeki izi yanağının üzerine yatmasından kaynaklandığını söylediğini belirtti. Ancak kreşe gelen aile, bebeğin yüzündeki parmak izlerini görünce şiddet uygulandığını öne sürerek darp raporu aldı ve Betül K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Güvenlik kameralarının incelenmesi sonucunda şiddet iddiası doğrulandı.

Güvenlik Kameraları Olayı Açığa Çıkardı

Kameralara yansıyan görüntülerde, 10 bebeğin uyuduğu odada Betül K.’nın M.D. Özkan’a tokat attığı görülüyor. Olayın ardından bebeğin üzerine battaniye örten öğretmen, durumun fark edilmemesi için ailesini arayarak yanılgıya düşürmeye çalıştı. Ancak görüntülerin incelenmesi sonucu, olayın gerçek yüzü ortaya çıktı.

Kreş Yönetiminin Aldığı Tedbirler

Olayın ardından kreş yönetimi, Betül K. ile kurumun ilişiğini kestiğini duyurdu. Kreş yönetimi, ailelerin güvenini sağlamak ve benzer olayların tekrar yaşanmaması adına gerekli önlemleri alacaklarını belirtti. Kreş yönetimi, personel seçimi ve denetim sürecini daha da sıkılaştıracaklarını ifade etti.

Betül K.’nın Tutuklanması

Betül K., sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Ailelerin çocuklarını emanet ettiği eğitim kurumlarında yaşanan bu tür olaylar, toplumda büyük tepki uyandırıyor. Yetkililer, kreş ve benzeri kurumlarda güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini vurgularken, çocuklara karşı şiddetle mücadelede sıfır tolerans politikası uyguluyor.

Toplumda Güvenlik ve Eğitim Kurumlarında Önlemler

Bu olay, çocukların eğitim aldığı kurumlarda güvenlik önlemlerinin ve denetimlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, çocukların güvenliğini sağlamak için kreş ve okul gibi kurumlarda daha sıkı denetim yapılması gerektiğini vurguluyor. Aileler, çocuklarının güvenliği konusunda daha bilinçli davranarak eğitim kurumlarının güvenlik önlemlerini sorgulamalıdır. haber-İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER