Kültür & Sanat

Kültürel Zenginlikler ve Lezzetler Öne Çıktı

İstanbul'da Başladı: Diyarbakır'ın Tarihi ve Kültürel Değerleri Nasıl Tanıtılıyor?

Kültürel Zenginlikler ve Lezzetler Öne Çıktı
15-12-2023 09:00

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) işbirliğiyle düzenlenen "Diyarbakır Tanıtım Günleri" fuarı, İstanbul Atatürk Havalimanı C Terminali Etkinlik Alanında başladı. 14-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu etkinlik, Diyarbakır'ın kültürel değerleri ve yöresel lezzetlerinin tanıtımını amaçlıyor.

Etkinliğin Açılışı ve Önemli Konuklar

Fuarın açılışına, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, AK Parti Milletvekili Suna Kepolu Ataman, eski bakanlar Abdulkadir Aksu ve Salim Ensarioğlu, DİTAV İstanbul Şube Başkanı Aydoğan Ahıakın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Ali İhsan Su'nun Açılış Konuşması

Vali Su, Diyarbakır'ın 12 bin 500 yıllık tarihine ve 33 medeniyete ev sahipliği yapmasının önemine değinerek, “Diyarbakır, peygamberler ve sahabeler şehri olarak da bilinir. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Diyarbakır surları ve Hevsel Bahçeleri, kentin inci taneleridir. Huzur ve güven ortamıyla beraber şehrimize yapılan yatırımlar artmıştır” dedi.

Fuar, Diyarbakır'ın tarihini, kültürünü ve coğrafi işaretli ürünlerini İstanbul'daki ziyaretçilere tanıtmak için çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Vatandaşların Etkinlikle İlgili Görüşleri

Fuara katılan vatandaşlar arasında Ferdi Elmas da vardı. Yıllar sonra Diyarbakır'ı İstanbul'da görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Elmas, “7 yıldır İstanbul'da yaşıyorum ve Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans yapıyorum. Diyarbakır Tanıtım Günleri sayesinde memleket hasretimi giderdim” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER