Gündem

Kurbanlık Develer 300 Bin TL’den Kapış Kapış Satıldı

fiyatları 200 ile 300 bin TL arasında değişen kurbanlık develer, bayram öncesi hızla tükendi. Bu develer neden bu kadar ilgi görüyor? Detaylar Haberimizde

Kurbanlık Develer 300 Bin TL’den Kapış Kapış Satıldı
24-05-2024 09:36
ADIYAMAN

Kurban Bayramı Hazırlıkları Başladı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, Adıyaman’da küçük ve büyükbaş kurbanlıkların yanı sıra, kurbanlık deve satışları da hız kazandı. Besni ilçesinde kurbanlık hayvan satıcısı Murat Nalman, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlık develeri satışa sundu. Aydın, Antalya, İzmir ve Çanakkale gibi illerden getirilen kurbanlık develer, kısa sürede büyük ilgi gördü ve neredeyse tamamı satıldı.

Büyük İlgi Gören Kurbanlık Develer

Besni ilçesinde kurbanlık deve satışı yapan Murat Nalman, 20 yıldan beri bu işi yaptığını belirtti. Develerin fiyatları 200 ile 300 bin TL arasında değişiyor ve bu yüksek fiyatlara rağmen, develer hızla tükendi. Murat Nalman, "Müşterilerin talebi üzerine Aydın, Antalya, İzmir, Çanakkale gibi illerden kurbanlık deve getiriyoruz. Müşteri talebi oldukça getiriyoruz. 2024 yılı içerisinde 20 adet deve getirdik. Bunlardan 18’ini sattık, elimizde 2 tane devemiz var. Onunda bir tanesinin pazarlığı bitmek üzere bir vatandaşımıza verdik” dedi.

Kurbanlık Develer Neden Bu Kadar Popüler?

Kurbanlık develerin bu kadar ilgi görmesinin arkasında ne yatıyor? Murat Nalman’ın getirdiği develer genellikle sipariş üzerine satılıyor. Develere gösterilen bu yoğun ilginin sebepleri arasında, develerin büyükbaş hayvanlara göre daha nadir bulunması ve prestijli bir kurbanlık olarak görülmesi sayılabilir. Ayrıca, develerin etlerinin farklı bir lezzete sahip olması da tercih edilme sebeplerinden biri olabilir.

Murat Nalman’ın Başarısı

Murat Nalman, 20 yıllık tecrübesiyle müşterilerin isteklerini karşılamada büyük bir başarı yakaladı. “Müşteri talebi oldukça getiriyoruz” diyen Nalman, her yıl getirdiği develeri hızla satmayı başarıyor. Bu yıl da 20 adet deve getiren Nalman, bunlardan 18’ini kısa sürede sattı ve geriye sadece 2 deve kaldı. Bu başarılı satış, Nalman’ın müşteri memnuniyetine verdiği önemi ve işine olan bağlılığını gösteriyor.

Gelecek Yıl İçin Planlar

Gelecek yıl için planlarını da paylaşan Murat Nalman, müşterilerinin talepleri doğrultusunda daha fazla deve getirebileceğini belirtti. “Müşterilerin taleplerine göre hareket ediyoruz. Eğer talep artarsa, daha fazla deve getirebiliriz” diyen Nalman, bu işi büyütme konusunda da istekli görünüyor.

Kurbanlık Deve Almayı Düşünenlere Tavsiyeler

Eğer siz de kurbanlık deve almayı düşünüyorsanız, Murat Nalman’ın tavsiyelerine kulak vermeniz faydalı olabilir. Nalman, müşterilerin erken sipariş vermelerini ve fiyat araştırması yapmalarını öneriyor. “Develerin fiyatları 200 ile 300 bin TL arasında değişiyor, bu yüzden erken davranmak ve doğru kaynaktan alışveriş yapmak önemli” diyor.

Murat Nalman: "Müşteri talebi oldukça getiriyoruz. 2024 yılı içerisinde 20 adet deve getirdik. Bunlardan 18’ini sattık, elimizde 2 tane devemiz var. Onunda bir tanesinin pazarlığı bitmek üzere bir vatandaşımıza verdik." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER