Kültür & Sanat

Kurtuluş Konseri

Çocuk Orkestrasından Gaziantep Kurtuluşunun 102. Yılına Özel Performans

Kurtuluş Konseri
22-12-2023 11:51

Gaziantep'in Kurtuluşunun 102. yılı kutlamaları kapsamında, Şehitkamil Sanat Merkezi Çocuk Orkestrası tarafından "Kurtuluş Konseri" verildi. Sanat Merkezi'nde eğitim alan çocuklar, bu özel günde yeteneklerini sergiledi.

Konserin Müzikal Yolculuğu

Konserde, Türk müziğinin sevilen eserleri Bahçalarda Mor Meni, Antep Güzellemesi, Mağusa Limanı, Uzun İnce Bir Yoldayım, Karahisar Kalesi, Memleketim, Polyusha Polye, Gezsen Anadolu’yu ve Vatan Marşı gibi parçalar seslendirildi. Çocukların ve eğitmenlerinin performansı, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

"Bu konser, çocuklarımızın müzikle büyümesini ve tarihi olaylara sanatsal bir bakış açısıyla yaklaşmasını sağlıyor." - Konser Organizatörü

Konserde Yer Alan Genç Yetenekler

Konserin keman kadrosunda İrem Aydın, Verdanaz Patpat, Sevde Pıcaklar, Elifnaz Tokgöz gibi genç müzisyenler yer aldı. Nergis Canpolat’ın piyanist olarak katıldığı konserde, Ata Akyol gitar çaldı. Koro, Aysima Gürbüz, İlke Özleblebici ve diğer genç yeteneklerden oluştu.

Orkestra ve Koro Üyelerinin Performansı

Bateride Hasan Yılmaz, basgitarda Gökhan Aktaş, sazda Selçuk Özdemir gibi yetenekli gençler, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Koro şefliğini yapan Firdevs Hilal Gültekin, genç sanatçılara rehberlik etti.

Şehitkamil Sanat Merkezi'nden Anlamlı Konser

Çocukların ve genç müzisyenlerin sahne aldığı "Kurtuluş Konseri", Gaziantep’in tarihini müzikle buluşturan bir etkinlik olarak hafızalara kazındı. Konser, sanatın ve müziğin çocukların hayatındaki önemini vurgulayan bir örnek oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER