Gündem

Liseli Çocukların Engel Tanımayan Sergisi: "Kadrajımda Engel Yok"

Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, görme engelli çocukların hayallerini fotoğrafa dönüştüren bir sergi açtı. Peki, bu özel serginin arkasında yatan ilham ve hikaye nedir?

Liseli Çocukların Engel Tanımayan Sergisi: "Kadrajımda Engel Yok"
12-05-2024 10:00

Eğitimden Sanata Bir Köprü

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, yerel sinema profesyonelleri olan Yönetmen Feyzi Baran ve Senarist Kamil Kahraman'dan aldıkları temel fotoğrafçılık ve hikaye yazma eğitimleri ile görme engelli öğrencilerin dünyalarına bir pencere açtı. Bu eğitimler, öğrencilere farklı bakış açıları kazandırırken, sanatsal ifade ve empati yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıdı.

Fotoğraflarla Hayalleri Yakalamak

Görme engelli öğrencilerle iş birliği içinde çalışan Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, bu özel çocukların hayallerini yazılı hale getirip, sonra bu hayalleri canlandırarak fotoğrafladı. Proje Koordinatörü Büşra Baran, "Kadrajımda Engel Yok" projesinin, görme engelli çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü ve böylece onların dünyalarını daha geniş bir kitleye taşıdığını belirtti.

Toplumsal Farkındalık ve Sanatsal İfade

- Büşra Baran, Proje Koordinatörü "Bu proje sayesinde öğrencilerimiz hem duygusal bağlar kurdu hem de kendi hayatlarındaki basit şeylerin aslında ne kadar değerli olduğunu fark etti." 

Okul Müdürü Yıldız Özateş, öğrencilerin sergi için büyük bir heyecan içinde olduğunu ve serginin açılış gününde ziyaretçilerin tepkilerinin çok olumlu olduğunu paylaştı. Özateş, projenin tüm destekçilerine teşekkürlerini ileterek, projenin öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekti. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER