Ekonomi

Makine ve Metal Sektörü için Önemli Toplantı Gerçekleşti

Makine ve metal sektöründe neler yaşanıyor? İhracat ve üretim rakamları nasıl? GSO'nun bu konudaki projeleri ve çalışmaları nelerdir? Tüm bu soruların cevapları...

Makine ve Metal Sektörü için Önemli Toplantı Gerçekleşti
27-09-2023 12:46

Makine ve Metal Sektöründe Güncel Durum

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Birleştirilmiş Makine ve Metal Sektör Toplantısı'nda makine ve metal sektöründeki zorluklar, gelecekteki vizyon ve firmaların beklentileri tartışıldı. Toplantıda ayrıca KOSGEB'in işletmelere sağladığı teşvik ve destekler ile GSO'nun sektörle ilgili faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantının Öne Çıkan İsimleri

Toplantıya, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, GSO Genel Sekreteri Yusuf İymen'in yanı sıra, sanayiciler ve firma yetkilileri de katılım gösterdi.

Gaziantep'in Makine ve Metal Sektöründeki Yeri

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep'in ürün çeşitliliğiyle tanındığını belirtti. Gaziantep'te zanaatkarlık ve makine-metal sektörünün önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Ünverdi, bu sektörün ülke ve dünya genelinde tanındığını belirtti. Ünverdi, Gaziantep'in 2022 ihracatının 10.5 milyar dolar olduğunu ve makine ve metal sektörünün bu ihracatta %9.7'lik bir paya sahip olduğuna dikkat çekti.

Gaziantep’in ihracatındaki her 10 kalemden birisinin makine ve metal sektörü ile ilgili olduğunu kaydeden Ünverdi, “Makine ve metal sektörü büyük hacimli, emek yoğun ama katma değeri yüksek bir sektördür."

Ünverdi, sektördeki firmaların, ihtiyaçlarına uygun makine ve ekipmanları Gaziantep'teki firmalardan alması gerektiğini ifade etti. Ayrıca kamu ve özel sektör desteklerinden faydalanma çağrısında bulundu.

Sektörün Geleceği ve Yeşil Dönüşüm

GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, sektörün Gaziantep'teki tarihi kökenlerini belirtirken, makine ve metal sektörünün hedeflenen seviyelere ulaşmadığını belirtti. Küçükparmak, üretim ve satış süreçlerinin sektör için vazgeçilmez olduğuna vurgu yaparak, önümüzdeki dönemin yeşil dönüşümle şekilleneceğine dikkat çekti. GSO'nun yeşil dönüşüm konusunda önemli projeler yürüttüğünü belirten Küçükparmak, ihracatın sürdürülebilirliği ve sanayinin geleceği için bu konuya önem verdiklerini ifade etti.

Toplantının Sonu

Birleştirilmiş Makine ve Metal Sektör Toplantısı, sektör temsilcilerinin görüşlerini ve taleplerini dile getirmesiyle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER