Gündem

Mardin Artuklu'da Kesintisiz İçme Suyu Temini İçin Çalışmalar Devam Ediyor

MARSU, Artuklu ilçesinde verimli ve sağlıklı içme suyu sağlamak amacıyla yeni sondaj kuyuları açma ve mevcut kuyuların verimini artırma çalışmalarını yürütüyor.

Mardin Artuklu'da Kesintisiz İçme Suyu Temini İçin Çalışmalar Devam Ediyor
01-03-2024 10:30
MARDİN

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), Artuklu ilçesindeki içme suyu temini için yoğun bir çalışma programı yürütüyor. Artan nüfus ve geleceğe yönelik planlamalar doğrultusunda, kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelere kesintisiz ve sağlıklı içme suyu ulaştırılması hedefleniyor.

Yeni Sondaj Kuyuları ve Mevcut Kuyularda Verim Artışı

MARSU'nun içme suyu talebini karşılamak üzere yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Artuklu ilçesinin Nur ve Yalım Mahallelerinde yeni yerleşim alanlarının su ihtiyacını karşılayacak yeni sondaj kuyularının açılması için çalışmalara başlandı. Nur Mahallesi'nde bulunan ve Mezopotamya Evlerini besleyen sondaj kuyusunun verimini artırmak amacıyla yapılan müdahale ve tarama işlemleri sonucunda su akışının sağlandığı bildirildi.

2023 ve 2024 Yılı Çalışmaları

MARSU, 2023 yılı içerisinde kentin çeşitli noktalarında açılan 15 adet sondaj kuyusu ile içme suyu temin etme başarısı gösterdi. 2024 yılında da ihtiyaç duyulan yerleşim alanlarına yönelik olarak sondaj çalışmalarını sürdürecek. Bu çalışmalar, Artuklu ilçesinde yaşayan vatandaşların daha verimli, sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna erişimini sağlamayı amaçlıyor.

"Kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelere içme suyu ulaştırmak amacıyla yatırımlarını sürdüren MARSU, artan nüfus ve gelecek planına bağlı olarak su sorununun tamamen çözüme kavuşturulması için yoğun çaba sarf ediyor."

Mardin Artuklu'da yürütülen bu önemli çalışmalar, bölgedeki içme suyu kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi ve vatandaşların sağlıklı suya erişimi konusunda kritik bir rol oynuyor. MARSU'nun devam eden ve planlanan projeleri, şehrin gelecekteki su ihtiyaçlarını güvence altına almayı hedefliyor. İHA 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER