Politika

Mardin'de 37 Yıl Önce PKK'lı Teröristlerce Katledilen 30 Şehit Anıldı

37 yıl önce Mardin'in Ömerli ilçesinde yaşanan acı olayda hayatını kaybeden 30 şehit, bu yıl düzenlenen törenle anıldı. Peki, bu anma töreninde neler yaşandı?

Mardin'de 37 Yıl Önce PKK'lı Teröristlerce Katledilen 30 Şehit Anıldı
26-06-2024 15:30
MARDİN

Geçmişin Acı Hatırası: Pınarcık Katliamı

Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık Mahallesi, 37 yıl önce bölücü terör örgütü PKK'nın hain saldırısına maruz kaldı. 16'sı çocuk, 6'sı kadın olmak üzere toplam 30 kişi, 20 Haziran 1987 tarihinde şehit edildi. Bu acı olay, her yıl düzenlenen anma törenleriyle hatırlanıyor.

Anma Töreni ve Dualar

Pınarcık Mahallesi'ndeki şehitlikte düzenlenen törene birçok yetkili ve vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Törende konuşan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, terörü lanetlediklerini ve birlik beraberliğin önemine vurgu yaptı.

 Vali Tuncay Akkoyun "Şehit ailelerimizle, köyde yaşayan vatandaşlarımız, muhtarımız, kaymakamlığımız ve belediye başkanımız ile birlikte şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ettik, dua okuduk. Bu vesileyle bir kez daha yapılan bu hain saldırıyı lanetliyoruz. Rabbim her türlü bölücü faaliyetlere karşı kalbimizi ve beraberliğimizi daim eylesin." 

Birlik ve Beraberlik Mesajı

Vali Akkoyun, konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değinerek, tüm vatandaşların omuz omuza vererek teröre karşı durması gerektiğini ifade etti. Şehit ailelerine ve gazilere minnettarlığını iletti.

 Vali Tuncay Akkoyun "Bütün vatandaşlarımız bir arada birlik beraberlik içerisinde omuz omuza verdiğimiz müddetçe Allah’ın izniyle hiçbir güç, hiçbir bölücü terör örgütü hain emellerine ulaşamayacaktır. Burada da tekraren tüm şehitlerimize vatanımız, bayrağımız, ezanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize rahmet diliyoruz. Bütün şehit ailelerine şükranlarımızı iletiyoruz. Şehitlerimize ve gazilerimize rahmet diliyoruz. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı sıhhatli ömürler diliyoruz. Rabbim tüm şehitlerimizin makamını âlî eylesin." 

Şehitlerin Acısı Hâlâ Taze

Şehitleri anmaya gelen aile dostlarından Mehmet Kaya, o günleri hatırlayarak duygusal anlar yaşadı. Kaya, katliamın olduğu gün yaşananları ve köyde yaşanan büyük acıyı anlattı.

 Mehmet Kaya "1987 yılında köyümüze katliam olurken daha yeni elektrik döşeniyordu. Katliamdan bir gün önce elektrikleri döşemişlerdi. Bütün şehitler yakın aile dostumuz oluyorlar. İlk başta çatışma çıkmış daha sonra köye geldiğimizde birçok evin ve cesedin yandığını gördük. Çok üzgünüz. Şehitlerimizin acısı hiçbir zaman dinmedi ve dinmeyecek." 

Anma töreni, şehitler için yapılan duaların ardından sona erdi. Köyde yaşayanlar ve şehit yakınları, birlik ve beraberlik mesajları vererek teröre karşı duruşlarını bir kez daha gösterdi.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER