Gündem

Mardin'de İsrail'in Gazze Saldırılarına Karşı Kapsamlı Protesto

Mardin'de toplanan kalabalık, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını nasıl kınadı?

Mardin'de İsrail'in Gazze Saldırılarına Karşı Kapsamlı Protesto
01-06-2024 09:47
MARDİN

Kalabalık Bir Topluluk, Ortak Bir Ses

Mardin'in Artuklu ilçesi, Şakir Nuhoğlu Camisi önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin öncülüğünde büyük bir protesto düzenlendi. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak için bir araya geldi, İsrail karşıtı sloganlar attı ve tekbirler getirdi.

Başboğa'dan Güçlü Mesajlar

Mardin İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Necmeddin Başboğa, yaptığı basın açıklamasında İsrail'in aylardır devam eden saldırılarını şiddetle eleştirdi. Başboğa, "İsrail insanlık düşmanıdır, bölge ve dünya barışına en büyük engeldir," diyerek İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurguladı.

İsrail'in Saldırıları ve Uluslararası Tepkiler

"İsrail hukuk ve adaleti yok saymaktadır, hukuk ve insanlık değerlerini çiğnemeyi adet haline getirdiği için de bütün dünyada lanetlenmektedir."

Filistin'e Destek ve Dayanışma Çağrısı

Başboğa, Mardin'den yükselen seslerin Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını gösterdiğini belirtti ve Filistin halkının haklı davasına desteklerinin süreceğini ifade etti. Bu duruşun güçlenerek devam etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Anma ve Dua

Protesto, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için edilen dualarla son buldu. Bu anma, katılımcıların dayanışmasını ve Filistin halkına olan desteğini pekiştirdi. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER