Politika

Mardin’de MARSU’nun Ahmet Türk Dönemine Ait Faturalarının Ödenmemesi Tartışma Yarattı

Nisan 2024 tarihine ait MARSU faturasının ödenmemesi, Artuklu ilçesindeki su pompalarında yaşanan arıza sonrası gündeme geldi. Borçların ne kadarının ödendiği merak konusu oldu.

Mardin’de MARSU’nun Ahmet Türk Dönemine Ait Faturalarının Ödenmemesi Tartışma Yarattı
24-05-2024 18:00
MARDİN

MARSU’nun Borçları Tartışma Konusu Oldu

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü’nün, Ahmet Türk dönemi Nisan 2024 tarihine ait 27 bin 514 lira 22 kuruşluk faturasının kısmi ödendiği, kalan 14 bin 514 lira 22 kuruşluk kısmının ise hala ödenmediği belirtildi. Artuklu ilçesini besleyen su pompalarındaki arızalar sonrası MARSU’nun borçları yeniden tartışma konusu oldu.

DEDAŞ ve MARSU Borçları

Mardin Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin açıklamalarına göre, DEDAŞ yetkilileri, 2022, 2023 ve 2024 yılları kayyum dönemindeki MARSU’ya ait 438 milyon 590 bin 688 TL borcun ödendiğini belirtti. Ayrıca, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nden önceki son 6 ayda kayyum tarafından 185 milyon TL civarında borcun ödendiği tespit edildi.

Ahmet Türk Dönemi Borçları

31 Mart seçimleri sonrası göreve gelen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk dönemine ait Nisan 2024 MARSU faturası 27 bin 514 lira 22 kuruş olarak tahakkuk ederken, bu faturanın sadece 13 bin TL’sinin ödendiği ve kalan tutarın ödenmediği ortaya çıktı. Bu durum, yeni yönetimin kayyum döneminde borç bırakıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Yeni Yönetim ve Kayyum Dönemi Borçları

Seçim sonrası göreve gelen yeni yönetim, sürekli olarak "kayyum borç bıraktı" şeklinde açıklamalar yaparken, kayyum yönetiminin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası belediyeyi 2 milyar TL borç ile devraldığı, ancak kasada 150 milyon TL civarında nakit para bırakarak devrettiği öğrenildi.

MARSU’nun Geleceği ve Borç Durumu

Mevcut borçların ödenmesi ve su pompalarındaki arızaların giderilmesi, MARSU’nun hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için büyük önem taşıyor. Ahmet Türk döneminde ödenmeyen faturaların nedenleri ve çözümleri üzerine yapılan tartışmalar, Mardin halkının su ve kanalizasyon hizmetlerinden etkilenmemesi için acil çözüm bekliyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin Açıklamaları

Mardin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, borçların ödenmesi ve hizmetlerin aksatılmaması için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti. Su pompalarındaki arızaların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü ve MARSU’nun mali durumunun iyileştirilmesi için çeşitli planların devreye sokulacağını ifade ettiler. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER