Gündem

Mardin'de Üniversite Öğrencilerinden Savur Keşfi

Savur ilçesi tarihi ve mimarisiyle gençleri büyüledi, peki bu gezinin arkasındaki hikaye nedir?

Mardin'de Üniversite Öğrencilerinden Savur Keşfi
22-05-2024 09:26
MARDİN

Üniversite Eğitiminin Pratik Boyutu

Mardin Artuklu Üniversitesi, Nusaybin ve Ömerli ilçelerinde bulunan meslek yüksekokulları öğrencilerine yönelik özgün bir etkinlik düzenledi. Girişimcilik dersi kapsamında gerçekleştirilen bu gezide öğrenciler, Savur ilçesinin tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde deneyimleme fırsatı buldu.

Eğitim Gezisinin Rotası

Gezi, Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu ile Ömerli Meslek Yüksekokulu öğrencilerini kapsıyordu. Öğrenciler, Savur ilçesine bağlı tarihi Dereiçi köyünü, Hacı Abdullah Bey Konağı'nı ve ilçenin tarihi çarşısını ziyaret etti.

Öğrencilerin İzlenimleri

Savur ilçesinin benzersiz tarihi ve mimari yapısı, öğrenciler üzerinde derin bir izlenim bıraktı. Öğrenciler, gezdikleri yerlerin güzelliği ve tarihi dokusu karşısında hayranlıklarını dile getirdi.

Mimarisiyle Tarih Dersi

Savur'un mimarisi, öğrencilere adeta canlı bir tarih dersi sunmuş oldu. Tarihi yapıların ve dokunun korunması, öğrencilere kültürel mirasın önemini de göstermiş oldu.

Gezinin Eğitimdeki Yeri

Bu tür geziler, teorik bilgilerin pratikte nasıl uygulanabileceğini göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Girişimcilik dersi kapsamında düzenlenen bu gezi, öğrencilere gerçek dünya deneyimleri sunarak derslerini daha anlamlı kıldı. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER