Yaşam

Mardin'deki Trafik Kazasında Ölü Sayısı 2'ye Yükseldi

Mardin'de yaşanan üzücü trafik kazasında ölü sayısının artması, akıllara bu tür kazaların önlenmesi için neler yapılabileceği sorusunu getiriyor.

Mardin'deki Trafik Kazasında Ölü Sayısı 2'ye Yükseldi
15-07-2024 16:15
MARDİN

Yaralı Çocuklardan Birisi Daha Hayatını Kaybetti

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Orhan Kemal D. (10), Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşam mücadelesini kaybetti. Orhan Kemal'in hayatını kaybetmesiyle, kazada ölen çocuk sayısı ikiye yükseldi.

Kaza Nasıl Meydana Geldi?

Olay, Artuklu ilçesi Vali Ozan Caddesi'nde gerçekleşti. İsmi henüz öğrenilemeyen bir sürücünün kontrolündeki 34 JZ 0089 plakalı otomobil, yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan İbrahim Halil B. (10) ve Orhan Kemal D'ye (10) çarptı. Kazada her iki çocuk da ağır yaralandı ve hızla Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sürücü Gözaltında

Kaza sonrası, İbrahim Halil B. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Kazaya sebep olan sürücü ise polis ekiplerince gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Tür Kazalar Nasıl Önlenir?

Bu üzücü olay, yaya geçitlerinde ve okul çevrelerinde trafik güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Peki, bu tür kazaların önüne geçmek için ne gibi önlemler alınabilir? Trafik kurallarının daha sıkı denetlenmesi mi, yoksa yaya geçitlerinde teknolojik çözümler mi gerekli?

Toplum olarak, bu tür trajedilerin bir daha yaşanmaması için neler yapabiliriz?

Alıntılar

- Trafik Uzmanı Ahmet Y. "Kazaların önlenmesi için sadece sürücülere değil, yayalara da büyük görevler düşüyor. Trafik eğitiminin küçük yaşlardan itibaren verilmesi gerekiyor." 

Mardin'deki bu üzücü olay, trafik kazalarının ne kadar yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha hatırlattı. Kazada hayatını kaybeden çocuklara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileriz.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER