Gündem

Marmara Denizi'nde Kayıp Gemicileri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Bursa'da Devam Eden Kurtarma Operasyonlarında SAS Komandoları ve Balıkçılar da Görev Alıyor

Marmara Denizi'nde Kayıp Gemicileri Arama Çalışmaları Devam Ediyor
20-02-2024 13:56
BURSA

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan "Batuhan A" adlı kargo gemisindeki diğer 5 denizci için arama kurtarma çalışmaları, Bursa'nın Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi açıklarında devam ediyor. Çalışmalara, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandolarından da 4 dalgıç destek veriyor, çalışmalara ayrıca Bursa ve Balıkesir'den balıkçı tekneleri de katılıyor.

SAS Komandolarından Destek

Vali Mahmut Demirtaş'ın açıklamalarına göre, SAS komandoları, gemiye ikinci dalışı yapacaklar ve makine dairesine kadar ilerlemeye çalışacaklar. "Temizleye temizleye gidiyoruz," diyen Vali Demirtaş, bu çalışmaların can güvenliğini tehlikeye atmamak adına büyük önem taşıdığını belirtti. Deniz yüzeyindeki arama çalışmalarına hava unsurları ile destek veriliyor ve teknelerin sayısı artırılıyor.

Balıkçı Tekneleri de Aramalara Katılıyor

Karacabey ve Bandırma'dan gelen balıkçı tekneleri, Sahil Güvenlik Komutanlığının koordinesinde su üstü aramaları gerçekleştiriyor. Bu, toplumun farklı kesimlerinin ortak çabayla kayıp denizcileri arama çalışmalarına destek verdiğini gösteriyor.

Geniş Çaplı Kurtarma Operasyonu

Kurtarma çalışmaları, 571 personelin katılımıyla, hem denizde hem de karada yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, İnsansız Su Altı Robotu (ROV) ile deniz tabanında tarama yaparak, kayıp denizcilerin bulunması için çaba gösteriyor. Ayrıca, bölgedeki sahil güvenlik gemileri ve dalgıçlar, 51 metre derinlikteki gemi enkazında arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor.

"Makine dairesine yönelik beklentimiz var. İnşallah oraya da bakacağız," diye umutlu konuşan Vali Demirtaş, kayıp denizcilerin bulunması için yapılan çalışmalarda kararlılıkla devam edildiğini vurguladı.

69 metre uzunluğundaki "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava şartları nedeniyle 15 Şubat'ta Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı. 17 Şubat'ta gerçekleştirilen dalışlarda, gemide aşçı olarak çalışan Zeynep Kılınç'ın cansız bedenine ulaşılmıştı. Kayıp denizcilerin aileleri ve tüm Türkiye, arama kurtarma çalışmalarını umutla takip ediyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER