Gündem

Mayıs Ayında En Çok Tercih Edilen İkinci El Oto Markaları ve Modelleri Açıklandı

Mayıs Ayında İkinci El Oto Pazarında Hareketlilik Artıyor

Mayıs Ayında En Çok Tercih Edilen İkinci El Oto Markaları ve Modelleri Açıklandı
29-06-2024 15:30
ANKARA

Türkiye'nin ikinci el çevrim içi araç pazarında Mayıs ayında, Volkswagen en çok tercih edilen marka olmaya devam etti. Model bazında ise binek araçlarda Fiat Egea, hafif ticari araçlarda ise Fiat Doblo öne çıktı. Peki, bu markalar ve modeller neden bu kadar tercih ediliyor?

İlan Sayısında Artış, Satışlarda Dalgalanma

Geçtiğimiz ay çevrim içi mecralarda 411 bin 203 kurumsal ilan yayımlandı. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26, bir önceki aya göre ise yüzde 17'lik bir artışa işaret ediyor. İlanların yüzde 39'una tekabül eden 160 bin 811 aracın satışı gerçekleşti. Ancak satış adetlerinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 düşüş, geçen aya göre ise yüzde 2'lik artış görüldü. Bu düşüş ve artışlar ne anlama geliyor?

Volkswagen, Ocak Ayından Beri Zirvede

Geçen ay, ikinci el çevrim içi pazarda en çok tercih edilen otomotiv markası, 20 bin 678 satışla Volkswagen oldu. Volkswagen, Ocak ayı hariç son dört aydır yılın en çok tercih edilen markası olmayı sürdürüyor. Bu markayı 18 bin 794 satışla Fiat, 18 bin 767 satışla Renault takip etti. Peki, Volkswagen'i bu kadar popüler kılan özellikler neler?

"Volkswagen, kaliteli ve dayanıklı araçlarıyla tüketicilerin gözdesi olmaya devam ediyor. Özellikle genç kullanıcılar arasında tercih edilme oranı oldukça yüksek."

İlk 10 Marka Pazarı Domine Ediyor

Satış sayısında Ford, 16 bin 25 ile dördüncü, BMW 9 bin 216 ile beşinci oldu. Opel, Mercedes-Benz, Peugeot, Hyundai ve Toyota da ilk 10'da yer aldı. Geçen ay, ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satılan 160 bin 811 aracın yüzde 75,7'si bu 10 markadan oluştu. Bu markaların sırrı ne?

Binek Araçlarda Fiat Egea Liderliği

İkinci el çevrim içi binek otomobil pazarında geçen ay 130 bin 62 satış gerçekleşti. Fiat Egea, Mayıs ayında 6 bin 568 adetle yine en çok tercih edilen binek araç modeli oldu. Egea'yı Renault Clio, Volkswagen Passat ve Renault Megane takip etti. Neden Fiat Egea bu kadar çok tercih ediliyor?

"Fiat Egea, ekonomik yakıt tüketimi ve geniş iç hacmi ile ailelerin bir numaralı tercihi olmaya devam ediyor."

Hafif Ticari Araçlarda Doblo Zirvede

Çevrim içi pazarda geçen ay 30 bin 749 hafif ticari araç satışı gerçekleşti. Fiat Doblo, Mayıs ayında 3 bin 893 adetle yine en çok tercih edilen hafif ticari araç modeli oldu. Doblo'yu Ford Tourneo Courier ve Fiat Fiorino izledi. Hafif ticari araç kullanıcıları neden Doblo'yu tercih ediyor?

İkinci El Pazarında Teknolojinin Rolü

Makine öğrenmesi, yapay zeka ve büyük verinin birleşmesinden oluşan iş zekası seti Indicata, Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarını tarayarak günlük 450 binden fazla ikinci el araç datasını analiz ediyor. Bu analizler, ikinci el araç ticareti yapan 40 binden fazla kurum ve kuruluşun çevrim içi pazardaki ilanlarına dayanıyor. Bu veriler nasıl toplanıyor ve ne anlama geliyor?

Sonuç olarak, Türkiye'nin ikinci el oto pazarında Mayıs ayında hareketlilik yaşandı. Volkswagen markası genel tercih edilen marka olurken, Fiat Egea ve Doblo model bazında liderliklerini korudu. Bu trendler, tüketicilerin tercihlerini ve pazarın dinamiklerini anlamamıza yardımcı oluyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER