Gündem

Medical Point’te Misafirlere Göz Tansiyonu Ölçümü Yapıldı

Göz Sağlığında Farkındalık: Dünya Glokom Haftası'nda Önemli Etkinlik

Medical Point’te Misafirlere Göz Tansiyonu Ölçümü Yapıldı
16-03-2024 13:30
GAZİANTEP

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Dünya Glokom Haftası'nda Glokom (Göz Tansiyonu) hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla hastane girişinde özel bir etkinlik düzenledi. İşte detaylar:

Hastaneye Yoğun İlgi

"Hastanenin Glokom farkındalık standı, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Göz tansiyonu ölçümü yapılarak, misafirlerin soruları uzmanlar tarafından yanıtlandı."

Stantta, hastalara Glokom broşürleri dağıtıldı ve göz tansiyonları dikkatlice ölçüldü. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İrfan Ergen, ziyaretçilerin sorularını cevapladı ve göz tansiyonu seviyesi yüksek olan hastaları ayrıca muayene etti. Başhekim Yardımcısı Dr. Ümit Mutlu Tiryaki'nin de katılımıyla gerçekleşen etkinlik, hastane misafirlerinden büyük ilgi gördü.

Glokomun Önemi ve Tedavisi

"Göz Tansiyonu hastalığının erken tanısı ve tedavisi için düzenli göz muayenesi hayati önem taşır. Hastalık, ilerleyen aşamalarda görme kaybına neden olabilir. Bu nedenle, Glokomun fark edilmesi ve tedavi edilmesi gerekmektedir."

Op. Dr. İrfan Ergen, Glokomun ciddi bir hastalık olduğunu ve tedavi edilmediğinde körlüğe yol açabileceğini belirtti. Hastalığın erken belirtilerini ve risk gruplarını vurgulayarak, düzenli göz muayenesinin önemini vurguladı. Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ise Glokomun göz tansiyonundaki yükselme nedeniyle oluşan bir hasar olduğunu ve bu tür etkinliklerin farkındalık oluşturması açısından önemli olduğunu söyledi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER