Sağlık

Meme Kanseri Farkındalık Ayı'nda Büyük Buluşma

bu ay neden 500 kadın bir araya geldi? Meme kanseri hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz ve farkındalığımızı nasıl artırabiliriz?

Meme Kanseri Farkındalık Ayı'nda Büyük Buluşma
30-10-2023 14:20

Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinlikleri

Batman’da ekim ayı "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" olarak kabul edilmiş ve bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kadınlar için özel bir panel düzenlendi. Batman Kültür Merkezi’nde gerçekleşen bu etkinliğe yaklaşık 500 kadın katılım gösterdi. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, etkinliklerin 1-31 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle devam edeceğini belirtti.

Farkındalık Oluşturmanın Önemi

Canpolat, meme kanseri hakkında farkındalık oluşturmanın ve toplumu bu konuda daha duyarlı hale getirmenin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Bu hastalığın erken teşhis edilmesi durumunda tedavi edilebilirliğinin yüksek olduğunu, bu yüzden farkındalığın hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Vatandaşa Ulaşma Çabaları

Mobil tarama araçlarıyla vatandaşların ücretsiz olarak taramadan geçirildiğini aktaran Canpolat, vatandaşların bu konuda daha aktif olmalarını ve tarama hizmetlerinden faydalanmalarını istedi. "Vatandaşlarımız bize gelmediği zaman biz vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz" diyerek, mobil tarama hizmetlerinin önemine dikkat çekti

.

Dünya Genelinde Meme Kanseri ve Ölüm Oranları

Uzm. Dr. Semih Canpolat, meme kanserinin dünya genelinde en sık görülen kanser türü olduğuna dikkat çekerek, bu kanser türünden kaynaklanan ölüm oranlarının da oldukça yüksek olduğunu belirtti.

“Meme kanseri bayanlarda en sıklıkla görülen kanser türüdür. Fakat 100 binde 45 ölüm oranı vardır. Bu ölüm oranı düşük görünse de dünyada en sık görülen kanser türü olduğundan dünyada yaklaşık 400 bin ölüm verilere yansımaktadır.”

Bu bilgiler, meme kanserinin ne kadar ciddi bir hastalık olduğunu ve bukonuda farkındalı

ğın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER