Eğitim

Mesleki Eğitim Öğrencileriyle Buluştu

Mesleki Eğitime Destek: Şahinbey Belediyesi'nden Öğrencilere Ayda 600 TL Yardım

Mesleki Eğitim Öğrencileriyle Buluştu
22-12-2023 09:02

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mavikent Sanayi Sitesi'nde mesleki eğitim alan öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Tahmazoğlu, iki yıldır sürdürdüğü nakdi destek projesi kapsamında, Mesleki Eğitim Merkezleri'nde eğitim gören öğrencilere her ay 600 TL maddi yardım sağladıklarını belirtti. Bu proje, öğrencilerin hem eğitimlerini sürdürmelerine hem de meslek öğrenmelerine olanak tanıyor.

"Gençlerimiz Meslek Sahibi Olsun" Projesinin Etkileri

Başkan Tahmazoğlu, mesleki eğitim projesinin önemini vurgulayarak, öğrencilerin haftada bir gün okula gidip kalan günlerde iş yerlerinde meslek öğrendiklerini belirtti. Proje sayesinde gençlerin hem lise diploması alıp hem de meslek sahibi olabildiklerini ifade etti. Şahinbey ilçesinde Mesleki Eğitim Merkezi'ne giden öğrenci sayısının 27 bine çıktığını da ekledi.

Öğrenci ve Esnaf Memnuniyeti

Mesleki eğitim öğrencileri, Başkan Tahmazoğlu'na verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, aldıkları eğitimle ustalık belgesi alıp kendi iş yerlerini açmayı planladıklarını dile getirdi. Esnaflar da Başkan Tahmazoğlu sayesinde ferah iş yerlerine sahip olduklarını ve çalışma koşullarının iyileştiğini belirtti.

Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı

"Bu proje, gençlerimizin yanlış işlere bulaşmadan kendi mesleklerinin sahibi olmalarını sağlıyor." - 

Mesleki Eğitim ve İstihdamın Önemi

Bu buluşma, mesleki eğitimin ve gençlerin iş hayatına hazırlanmasının önemini vurguluyor. Belediyenin sağladığı destek, öğrencilerin meslek sahibi olmalarını ve topluma katkıda bulunmalarını teşvik ediyor.

Belediyelerin Eğitimdeki Rolü: Mesleki Eğitim İçin Destek ve Teşvikler

Şahinbey Belediyesi'nin bu projesi, belediyelerin eğitime ve gençlerin meslek sahibi olmasına nasıl katkıda bulunabileceğine örnek teşkil ediyor. Bu tür projeler, gençlerin iş hayatına entegrasyonunu hızlandırıyor ve toplumsal gelişime katkı sağlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER