Yaşam

Mevsimin İlk Kar Yağışı Dağları Beyaza Bürüdü

Kar Yağışı ve Doğanın Beyaz Örtüsü

Mevsimin İlk Kar Yağışı Dağları Beyaza Bürüdü
23-11-2023 10:33

Batman'da Mevsimin İlk Karı: Dağlar Beyaza Büründü

Batman'da mevsimin ilk kar yağışıyla Sason ilçesinin yüksek kesimleri ve Mereto Dağı eteklerindeki köyler beyaza büründü. Kar yağışının yanı sıra, hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş ve çiftçilere yönelik zirai don uyarıları, kış mevsiminin etkilerini göstermeye başladı. Bu değişiklikler, bölge halkı ve çiftçiler için ne anlam ifade ediyor?

Yüksek Kesimlerde Etkili Olan Kar Yağışı

Sason ilçesinin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı, 3 bin rakımlı Mereto Dağı eteklerindeki köyleri beyaza bürüdü. Karın bu bölgedeki etkisi ve doğal güzellikler nasıl bir dönüşüme uğradı?

Yağışın Yerleşim Yerlerine Etkisi

Batman'da yerleşim yerlerinde yoğun yağmur yağışı etkili olurken, yüksek kesimlerdeki kar yağışı dağları beyaza bürüdü. Bu hava durumunun yerleşim yerlerine ve günlük yaşama etkileri nelerdir?

Hava Sıcaklığında Düşüş ve Zirai Don Uyarısı

Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığında da düşüş yaşandı. Yetkililer, çiftçilere zirai dona karşı tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Bu uyarılar ve alınması gereken tedbirler, çiftçilik faaliyetlerini nasıl etkileyecek?

"Batman’da yerleşim yerlerinde yoğun yağmur yağışı etkili olurken, yüksek kesimlerde kar yağışı dağları beyaza bürüdü. Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığında da düşüş oldu. Yetkililer, çiftçilerden zirai dona karşı tedbirli olmalarını istedi."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER