Gündem

Mevsimin İlk Karı Yağdı

Üç İlçenin Kırsal Bölgeleri Karla Kaplandı

Mevsimin İlk Karı Yağdı
27-01-2024 14:15

Artuklu, Ömerli ve Nusaybin İlçelerine Beyaz Bir Dokunuş

Mardin'de mevsimin ilk kar yağışıyla birlikte Artuklu, Ömerli ve Nusaybin ilçelerinin kırsal bölgeleri beyaz bir örtüyle kaplandı. Bu doğa olayı, bölge halkı arasında sevinçle karşılandı.

Kar Yağışı İlk Kez Şehirde Karşılandı

Şerif Tümer, Mardin'in genellikle sert kışlara alışkın olmadığını söyleyerek, "Fakat bu sene en azından kar görmüş olduk. Ruhen iyi geldi. Psikolojik olarak da insana iyi geldiğini düşünüyorum. Hep güneşe, sıcağa alışkın olduğumuz için kar bize farklı geldi ve mutlu olduk. Umarım devamı da gelir" dedi.

İnsanların Kar Keyfi

Beyaz örtü altında oynayan çocuklar, kar topu oynayan gençler ve kar manzarasını izleyen yaşlılar, Mardin'de mevsimin ilk kar yağışının tadını çıkardılar. Kar yağışıyla birlikte şehirde oluşan güzel manzaralar da fotoğrafçıların ilgisini çekti.

Uzmanlar Uyarıyor

Uzmanlar, Mardin'de mevsim normallerinin dışında yaşanan kar yağışının ardından sürücülerin dikkatli olmalarını ve kar lastiği takmalarını öneriyor. Kar yağışının trafikte zorluklara neden olabileceği ve sürüş koşullarını etkileyebileceği belirtiliyor.

Kar Yağışıyla Gelen Umut

Mardin'de mevsimin ilk kar yağışı, insanlara umut getirdi. Tarım ve su kaynakları için önemli olan bu yağışın devam etmesi, bölge halkı için büyük bir beklenti haline geldi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER