Gündem

Midyat'ta Eğitim Çalışanlarına Yönelik Şiddete Tepki

Mardin'in Midyat ilçesinde, bir okul müdürünün trajik ölümü sonrasında Eğitim-Bir-Sen'den güçlü bir tepki geldi. Eğitim alanındaki şiddet olaylarına nasıl bir son verilebilir?

Midyat'ta Eğitim Çalışanlarına Yönelik Şiddete Tepki
11-05-2024 09:18
MARDİN

Acı Olayın Detayları

Midyat'ta özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan, bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Bu olay, eğitim camiasında derin yaralar açarken, şiddetin son bulması için ciddi çağrılarda bulunulmasına neden oldu.

Eğitim-Bir-Sen'den Sert Tepki

Midyat Hükümet Konağı önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen üyeleri, eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti kınamak için bir araya geldi. Temsilci Hüseyin Yücel, eğitim sektöründe çalışanlara yönelik şiddet olaylarının önlenmesi için caydırıcı cezalar ve daha güçlü yasal korumalar talep etti.

“Eğitim çalışanlarının güvenliğinin sağlanması adına acil yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Şiddete uğrayan çalışanlara hukuki koruma sağlanmalı, caydırıcı cezalar uygulanmalıdır.” - Hüseyin Yücel, Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilcisi

Toplumun ve Eğitimcilerin Beklentileri

Toplanan kalabalık, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması için etkili adımlar atılmasını ve olayların tekrarlanmaması için kesin çözümler üretilmesini bekliyor. Eğitim camiası, bu tür trajedilerin bir daha yaşanmaması için kapsamlı önlemler alınmasını talep ediyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER