Eğitim

Minik Öğrencilerden Geri Dönüşüm Şovu:

Çocukların Gözünden Sürdürülebilirlik: Geri Dönüşüm Defilesi Nasıl Bir Farkındalık Yarattı?

Minik Öğrencilerden Geri Dönüşüm Şovu:
17-01-2024 13:09

  Diyarbakır'daki bir özel okulun anaokulu öğrencileri, geri dönüşüm bilincini artırmak için harika bir etkinliğe imza attılar. 4-5 yaş grubundaki minikler, evlerinde ve okullarında topladıkları atık malzemeleri kullanarak çeşitli kostümler hazırladılar. Bu özel etkinlik, “Eko-Okullar” programı çerçevesinde düzenlendi ve katılımcılar tarafından hayranlıkla izlendi.

Defilede Yaratıcılık Rüzgarları Esti

Öğrenciler, çeşitli atık malzemeleri kullanarak yaratıcı kostümler üretti. Evde ve okulda toplanan kartonlar, plastikler ve poşetler, velilerin ve öğretmenlerin yardımıyla rengarenk kostümlere dönüştü. Süpermen, Batman, astronot ve prenses gibi farklı temalara sahip bu kostümlerle podyuma çıkan 181 öğrenci, izleyenleri büyüledi.

Eğitimin Ön Sahasında Çevre Bilinci

“Amacımız çocuklara çevre bilincini, çevre yönetimini ve sürdürülebilir projelerle ilgili bilgiler vermek ve aktarmaktır,” diye konuştu Okul Öncesi Eğitimi Öğretmeni ve Eko-Okullar Koordinatörü Pelin Berrak.

Okulun Eko-Okullar programı çerçevesinde gerçekleştirilen bu etkinlik, çocuklara atıkların geri dönüştürülebilirliği ve çevre korumanın önemini öğretmeyi hedefliyor. Öğrencilerin ve velilerin birlikte yürüttüğü bu proje, sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Eko-Okullar Programının Vizyonu

“Eko-Okullar programı okul öncesi, ilköğretim ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilirlik kalkınma eğitimi veren bir uygulamadır,” diyerek programın genel çerçevesini anlatan Berrak, öğrencilere biyolojik çeşitlilik, enerji tasarrufu ve atık yönetimi konularında bilinç kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Öğrenciler ve Velilerin Gözünden Etkinlik

Anaokulu öğrencisi Sercan Efe Kahraman ise etkinlikle ilgili olarak, “Çöp poşetinden evde kıyafet yaptık. Sonra burada defile gerçekleştirip çalan müzikle eğlendik,” dedi. Bu tür ifadeler, etkinliğin eğitim ve eğlenceyi birleştiren yönünü gözler önüne seriyor.

Okulun bu etkinliği, çocukların eğlenirken aynı zamanda çevre bilincini geliştirmelerine olanak tanıdı. Geri dönüşüm 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER