Kültür & Sanat

Minikler Haliliye Belediyesi ile Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Çocuklara Geri Dönüşüm Bilinci Aşılanıyor mu? Detaylar haberimizde

Minikler Haliliye Belediyesi ile Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor
15-10-2024 10:00
ÅžANLIURFA

Haliliye Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi çerçevesinde okullarda verilen eğitimler, çocuklara geri dönüşüm bilincini aşılamayı hedefliyor. Bu projeyle minikler, eğlenerek öğrenme fırsatı buluyor.

Proje ve Amaçları

Haliliye Belediyesi, Sıfır Atık Projesi ile çocuklara çevre bilincini kazandırmayı amaçlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde gerçekleştirilen projede, geri dönüşüm çalışmaları sürdürülüyor.

Eğitimlerin İçeriği

Sıfır atık birimine bağlı çevre mühendisleri, okullarda düzenledikleri eğitimlerle çocuklara atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını öğretiyor. Eğitimler, oyunlar, uygulamalı videolar ve kısa filmlerle desteklenerek miniklerin geri dönüşüm hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanıyor.

Uygulamalı Eğitim ve Eğlence

Okullara yerleştirilen geri dönüşüm ekipmanlarıyla uygulamalı eğitimlerin yanı sıra, çeşitli oyunlar da düzenleniyor. Bu sayede çocuklara çevre bilinci kazandırılıyor. Eğitimlerin sonunda, Göbeklitepe figürlü maskot ile şarkılar eşliğinde dans eden minikler, hem eğleniyor hem de aldıkları eğitimle öğrenmenin keyfini yaşıyor.

Devam Eden EÄŸitimler

Öte yandan, sıfır atık birimi tarafından yapılan açıklamada, eğitimlerin periyodik olarak okullarda devam edeceği kaydedildi. Bu sayede daha fazla çocuğun çevre bilinci kazanması hedefleniyor.

Haliliye Belediyesi, çocuklara eğlenceli bir öğrenme ortamı sunarak geleceğin çevre dostu bireylerini yetiştirmeyi amaçlıyor

Çocuklara Ger i Dönüşüm Bilinci Aşılanıyor mu?

Ä°HA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER