Politika

Muhtarlara ‘Yerinde Dönüşüm’ Anlatıldı

yerinde dönüşüm süreci nasıl ilerliyor ve bu süreçte muhtarların rolü ne?

Muhtarlara ‘Yerinde Dönüşüm’ Anlatıldı
13-10-2023 18:30

Adıyaman'da Yerinde Dönüşüm Toplantısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adıyaman’da yerinde dönüşümle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Adıyaman Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen bu toplantıya ilin mahalle ve köy muhtarları da katılım gösterdi.


Vali Varol'dan Yerinde Dönüşüm Açıklaması

Toplantıda konuşan Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman'da devam eden konut inşaatlarına ve yerinde dönüşüm sürecine değindi. Vali Varol, "Adıyaman’da 38 bin 240 tane konutun inşaat çalışması devam ediyor. Bu konutlardan 6 bin 243 tanesi köy konutlarıdır. Aynı zamanda yer seçiminde sorun yaşadığımız, jeolojik yapı nedeniyle inşaya imkan bulamadığımız yerlerin çözümü noktasında çalışmalarımız sürmekte."

“Bir taraftan da devletimiz işi kolaylaştırmak için yerinde dönüşümü başlattı. Adıyaman’da da yaklaşık 20 bin kişi başvurdu. Hibe ve kredi miktarı revize edildi. Beton üzerine çelik konstrüksiyon yapılacak. Zemin uygun olacak, afet riski taşımayacak”

Şehrin Dokusunun Korunması

Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, yerinde dönüşümün önemine vurgu yaparak, "Her ne kadar kalıcı konutlar yapılsa da bu şehrin dokusunu korumamız lazım. Şehrin ruhunu kaybetmememiz gerektiğini" belirtti.


Koşullar ve Hibe Miktarları

Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü Dönüşüm Alanları Daire Başkanı Ahmet Şahin, yerinde dönüşüm koşulları, hibe ve kredi miktarları hakkında bilgilendirme yaptı. Konutlar için 750 bin hibe ve 750 bin kredi, ahırlı köy evleri için 750 bin hibe ve 1 milyon kredi, iş yerleri içinse 400 bin hibe ve 400 bin kredi desteği sağlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER