Gündem

Muş'ta AFAD'dan Deprem Bilinci Eğitimi: Öğrenci ve Öğretmenlere Hayati Bilgiler

Muş'ta AFAD ekipleri, öğrenci ve öğretmenleri deprem konusunda bilinçlendiriyor. Peki, bu eğitimler gelecekte nasıl bir fark yaratacak?

Muş'ta AFAD'dan Deprem Bilinci Eğitimi: Öğrenci ve Öğretmenlere Hayati Bilgiler
26-02-2024 14:07
MUŞ

Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, yılın başından bu yana önemli bir görev üstleniyor: 18 bin 822 öğrenci ve öğretmene deprem konusunda teorik ve uygulamalı eğitim vermek. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra afet farkındalığının önemi bir kez daha ortaya çıktı. AFAD ekipleri, Muş'ta köy köy, okul okul dolaşarak deprem eğitimleri veriyor.

Deprem Farkındalığı Neden Önemli?

Muş Valisi Avni Çakır, depremin hayatın bir parçası olduğunu ve her zaman afete hazırlıklı olunması gerektiğini vurguluyor. Çakır, verilen eğitimlerin can kaybını azalttığını ve Muş'un deprem fay hattına yakınlığı nedeniyle bu eğitimlerin büyük önem taşıdığını belirtiyor. Eğitimler, öğrenci ve öğretmenlere afet öncesi ve sonrası doğru davranış şekilleri hakkında bilgi veriyor.

Eğitimlerin Kapsamı ve Etkisi

AFAD Eğitim Uzmanı Erkan Bayrak, eğitim ve tatbikatların afet öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranış kültürünü aşılamak için yapıldığını söylüyor. Ekipler, kar kış demeden en ücra köylere bile ulaşarak bu hayati bilgileri paylaşıyor.

Öğretmen ve Öğrencilerin Görüşleri

Çukurbağ Köyü İlkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni Rojda Yavuz, 6 Şubat depreminden sonra yapılan tatbikatın öğrencilere büyük katkı sağladığını ifade ediyor. Öğrencilerden Tuana Meryem Çiftçi ise daha önce böyle bir ders almadığını ve deprem anında neler yapması gerektiğini öğrendiğini belirtiyor.

"Depreme ne kadar hassas, bilinçli ve tehlike anında neler yapması gerektiğini bilen çocuklar yetiştirirsek bu konudaki olumsuz etkilerimizi de o kadar azaltmış oluruz." - Vali Avni Çakır

Bu eğitimler, depreme karşı bilinçli bir toplum yaratma yolunda atılmış büyük adımlardır. Muş'ta yapılan bu çalışmalar, öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı daha hazırlıklı olmalarını sağlayacak ve gelecekte olası afetlerde can kaybını minimize edecektir. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER