Gündem

Mutlu Kafe

Mutlu Kafe'de Down Sendromlu Çalışanlar Hem Öğreniyor Hem de Öğretiyor

Mutlu Kafe
25-01-2024 11:14

Gaziantep'te 7 yıl önce açılan Mutlu Kafe, personelinin yarısının Down sendromlu gençlerden oluşmasıyla dikkat çekiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Masal Parkı içerisinde hizmete açılan bu özel kafe, 20 down sendromlu gence mesleki ve sosyal beceriler kazandırmanın yanı sıra, topluma eşit haklarla katılım için önemli bir adım atıyor. Peki, bu kafe toplumda nasıl bir farkındalık yaratıyor ve ziyaretçilerine hangi deneyimleri sunuyor?

Mutlu Kafe'de Down Sendromlu Gençlerin Başarısı

Kafenin yarısını oluşturan 20 özel ihtiyaçlı birey, garsonluk, komilik, servis hazırlığı ve sofra düzeni gibi alanlarda uygulamalı eğitim alıyor. Bu eğitimler, gençlere iş hayatına hazırlanmalarında yardımcı olurken, aile bütçelerine de katkı sunuyor. Mutlu Kafe, aynı zamanda bir rehabilitasyon birimi olarak da hizmet vererek, Down sendromlu gençlerin topluma eşit haklarla katılmalarını destekliyor.

“Burada insan kendini güvende hissediyor” - Arife Kahraman, Mutlu Kafe Müşterisi.

Mutlu Kafe'de Müşterilerin Memnuniyeti

Mutlu Kafe müşterileri, Down sendromlu gençlerin güler yüzlü ve samimi hizmetlerinden memnun olduklarını ifade ediyorlar. Müşteriler, gençlerin ilgisinin kendilerine iyi geldiğini ve kafeyi ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtiyorlar. Mutlu Kafe, yılın her günü farkındalık yaratıyor ve özel bireylerin sosyalleşmesini destekliyor.

Down Sendromlu Çalışanların İfadeleri

Mutlu Kafe çalışanlarından Burak Can ve Rabia Yurdadoğan, işlerini çok sevdiklerini ve burada çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiriyorlar. Burak, "Herkes buraya geliyor ve bizi seviyor. Burada her işi yapıyoruz" derken, Rabia ise garsonluk yapmanın ve mekandaki düzeni sağlamanın kendisine verdiği mutluluğu anlatıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER