Yaşam

Asrın Felaketinin Ardından Umut Işığı: Dev Müzik Projesi

Depremin yaralarını sanatla saracak bir proje: Acıları unutturacak müzik eğitimleri başlıyor. Peki, bu girişim depremzedeler için nasıl bir fark yaratacak?

Asrın Felaketinin Ardından Umut Işığı: Dev Müzik Projesi
23-02-2024 10:24
ŞANLIURFA

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve yüzlerce insanımızın hayatını kaybettiği, binlercesinin yaralandığı depremin ardından, Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yürekleri ısıtan bir girişim hayata geçirildi. "Bağlama ve Eğitim Bizden, Öğrenmek Sizden" projesi kapsamında açılan müzik kursu, depremzedelere moral vermek ve yaşanan acıları bir nebze olsun unutturmak amacıyla düzenlendi.

Sanatın İyileştirici Gücü

Projenin açılışına Şanlıurfa vali yardımcısı Yeliz Mercan, MÜZSAN genel başkanı Ahmet Onurlu, Şanlıurfa il kültür ve turizm müdürü Aydın Aslan, Şanlıurfa Afad müdürü Şelal Ufuk Ergeldi, çok sayıda vatandaş ve kursa kayıt olan öğrenciler katıldı. Ahmet Onurlu, yaptığı açılış konuşmasında, müzik eğitiminin deprem bölgesindeki insanlara moral vermek ve sanatsal bir faaliyetle onları desteklemek amacı taşıdığını vurguladı.

Müzik Eğitimi ile Ekonomik Destek Bir Arada

Üç ay sürecek olan kurslar, depremden zarar gören ve iş sahaları kapanmış müzisyenlere de bir istihdam kapısı açıyor. Yaklaşık 50 müzisyenin eğitmen olarak görev yapacağı projede, 11 ilde gerçekleştirilecek ve toplamda 250 adet bağlama kursiyerlere ücretsiz verilecek. Bu yaklaşım, hem depremzedelere sanatın iyileştirici gücünü sunuyor hem de müzisyenlere ekonomik bir destek sağlıyor.

Sanat Her Zaman Yanınızda

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, projenin önemine değinerek, böylesine anlamlı bir girişimde bulunmalarından ötürü MÜZSAN genel başkanına ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Mercan, sanatın ve sanatçının her daim desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Depremin ardından yaşanan zorlukların üstesinden gelmekte sanatın ve müziğin önemli bir rol oynayacağı bu proje, depremzedelere umut olmayı ve acıları bir nebze olsun hafifletmeyi amaçlıyor. "Bağlama ve Eğitim Bizden, Öğrenmek Sizden" projesi, depremin izlerini sanatla silmeye çalışıyor. Haber Zafer AĞIRMATLI

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER