Asayiş

Interpol'ün Kırmızı Bültenle Aradığı Rus Zanlı Yakalandı

Interpol'ün Kırmızı Bülteni: Kimler, Neden Aranıyor?

Interpol'ün Kırmızı Bültenle Aradığı Rus Zanlı  Yakalandı
16-07-2024 08:15
ANTALYA

Antalya'da gerçekleştirilen operasyonla Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı Rus uyruklu zanlı A.P. yakalandı. Peki, bu operasyonun detayları neler? Zanlı kim ve neden aranıyordu?

Teknede Gizlenen Zanlı: Operasyonun Ayrıntıları

Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı ekipleri, Rusya'da rüşvet suçuyla kırmızı bültenle aranan ve hakkında acil yakalama kararı bulunan A.P'nin Türkiye'den deniz yoluyla kaçma girişimini tespit etti. İstihbarat Şube Müdürlüğü, yüzer unsurlar ve Antalya MİT Bölge Daire Başkanlığının desteğiyle düzenlenen operasyonda, Ukrayna bayraklı yelkenli tekne Antalya açıklarında durduruldu.

Kimler Yakalandı? Operasyonun Hedefleri

Operasyon sonucunda, A.P. ile birlikte oğlu E.P, Azerbaycan uyruklu V.D. ve Ukrayna uyruklu I.C. yakalandı. Teknedeki aramalarda, 7 bin avro, 5 bin dolar, 200 Tayland bahtı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, Rusya kimliği, pasaport, 4 cep telefonu, bir dizüstü bilgisayar ve tablet ele geçirildi.

Zanlıların Durumu Ne Oldu?

Gözaltına alınan A.P., adli makamlara sevk edilirken, oğlu E.P. Türkiye'deki ikamet izin süresi dolduğu için Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Diğer iki kişi ise serbest bırakıldı.

A.P.'nin Geçmişi ve Türk Vatandaşlığı

Öte yandan, A.P.'nin 2021 yılında Türk vatandaşı olduğu, ancak 2023 yılında Rusya adli birimlerince yakalama kararı bulunması nedeniyle Türk vatandaşlığından çıkarıldığı belirtildi. Bu gelişmeler, zanlının geçmişine dair önemli ipuçları sunuyor.

"2021 yılında Türk vatandaşı olan A.P., 2023'te Rusya'nın adli takibatına uğraması sonucu vatandaşlıktan çıkarıldı."

Bu Operasyonun Önemi Nedir?

Bu operasyon, Türkiye'nin uluslararası suçlarla mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha gösterdi. Interpol işbirliği ile gerçekleştirilen bu tür operasyonlar, ülkeler arasındaki suçluların adalet önüne çıkarılmasında büyük önem taşıyor.

Türkiye, sınır güvenliği ve uluslararası işbirliği konularındaki çalışmalarını sürdürerek, benzer suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması için yoğun çaba sarf ediyor.AA

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER