Gündem

Gazze’de 289 Günlük Kâbus: Can Kaybı 38 Bini Aştı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ne zaman duracak? Son 24 saatte 64 can kaybı daha yaşandı.

Gazze’de 289 Günlük Kâbus: Can Kaybı 38 Bini Aştı
22-07-2024 11:15
İSTANBUL

Gazze'de Kayıplar Artıyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda, hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 64 artarak 38 bin 983’e yükseldi. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yaralı sayısı ise 89 bin 727’ye ulaştı.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 4 katliam gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 64 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği ve 105 kişinin yaralandığı belirtildi.

Gazeteciler de Hedefte

Gazze Şeridi’nde görev yapan bir gazetecinin daha öldürüldüğü bildirildi. İsrail’in saldırılarında 10 Filistinli daha yaşamını yitirdi. Gazze hükümeti, bölgede güvenli bir yer kalmadığını açıkladı. Aksa Şehitleri Hastanesi, yakıt ve tıbbi malzeme kıtlığının yaralıların hayatını tehdit ettiğini belirtti.

UNICEF: Gazzeli Çocuklar Tehlikede

UNICEF, Gazze’deki çocukların zor koşullarla karşı karşıya olduğunu vurguladı. İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri enkaz altında ve yol kenarlarında bulunan cesetlere ulaşamıyor.

Refah'ta Yeni Bir Saldırı

İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracının (İHA) Gazze Şeridi'nin en güneyindeki Refah kentinde Filistinlilerin bulunduğu bir noktayı hedef alması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesine getirilen 3 Filistinlinin Refah’taki İHA saldırısında yaşamını yitirdiği belirtildi.

Batı Şeria’da Gözaltılar

İsrail askerleri, Batı Şeria ve Kudüs'te baskınlarını sürdürerek 26 Filistinliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında daha önce serbest bırakılanlar da bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 9 bin 750'yi aştı.

Doğu Kudüs’te Şiddet Devam Ediyor

7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 578 Filistinli hayatını kaybetti.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER